Merhaba üstadlar.
Ben SanDisk SSD 240 GB aldım. Özellik olarak 530-440 okuma yazma hızı gösteriyordu. Ama benim yaptığım acemice testlerde 260-230 civarlarında hızı görünüyor.
Ben testi yanlış mı yapıyorum acaba yoksa SSD sorunlu mu? Bilgilendirmeleriniz doğrultusunda satıcı ile iletişime geçeyim gerekirse.
Cihaz SATA 3 destekliyor, BIOS'da diskin AHCI modda olup olmadığını kontrol edin, AHCI modda değilse AHCI yaptığınızda tekrar format atmanız gerekebilir.
Çok teşekkür ederim. Yani taktığım SSD her türlü işe yarar demek. Ben yalnızca 530-440 hız göremeyince bir sorayım dedim.
Birde bu SSD için bir driver indirmem gerekiyor mu? Ben bir şey yapmadım. Yalnızca format atıp windows yükledim. Bu kadar
Ama SSD normal olarak bilgisayarım klasöründe tek disk olarak görünmekte. Yani sorun yok gibi.
Çok teşekkür ederim. Yani taktığım SSD her türlü işe yarar demek. Ben yalnızca 530-440 hız göremeyince bir sorayım dedim.
Bir de bu SSD için bir driver indirmem gerekiyor mu? Ben bir şey yapmadım. Yalnızca format atıp Windows yükledim. Bu kadar
Merhaba tekrar, kontrol ettim. Ve Ahcı modda görünüyor laptop. SSD için tam olarak sağlam bir test yapmam için önerileriniz var mı? Yani bunu yaparken laptopa bir şey yüklemek ve ya aktarmak gibi bir işlemde yapmam gerekiyor mu? Sata 3 dediniz birde , buna rağmen hız kötüyse satıcı ile iletişime geçeyim mı?
CrystalDiskInfo, S.M.A.R.T.'ı destekleyen bir HDD / SSD yardımcı programıdır. Harici USB disklerin bir bölümünü destekler Sağlık durumunu ve sıcaklığını izlemeye yarar Mail ile uyarı gönderir S.M.A.R.T. grafiklerini gösterir ve bilgi verir...
CrystalDiskInfo, S.M.A.R.T.'ı destekleyen bir HDD / SSD yardımcı programıdır. Harici USB disklerin bir bölümünü destekler Sağlık durumunu ve sıcaklığını izlemeye yarar Mail ile uyarı gönderir S.M.A.R.T. grafiklerini gösterir ve bilgi verir...
SATA 3 desteklemesine rağmen SSD SATA 2 olarak çalışıyor, BIOS'da SATA bağlantı hızı ile alakalı bir ayar var mı bakın, cihazda başka disk yeri varsa orada deneyin, onun dışında pek yapacak bir şey yok.
BIOS'da SATA 2/3 yazabilir, SATA 300/600 yazabilir.
SATA 3 desteklemesine rağmen SSD SATA 2 olarak çalışıyor, BIOS'da SATA bağlantı hızı ile alakalı bir ayar var mı bakın, cihazda başka disk yeri varsa orada deneyin, onun dışında pek yapacak bir şey yok.