SanDisk SSD benchmark testinde düşük performans veriyor

serkanyy55

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Sandisk
İşlemci
Intel Coleron
Merhaba üstadlar.
Ben SanDisk SSD 240 GB aldım. Özellik olarak 530-440 okuma yazma hızı gösteriyordu. Ama benim yaptığım acemice testlerde 260-230 civarlarında hızı görünüyor.
Ben testi yanlış mı yapıyorum acaba yoksa SSD sorunlu mu? Bilgilendirmeleriniz doğrultusunda satıcı ile iletişime geçeyim gerekirse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz SATA 3 destekliyor, BIOS'da diskin AHCI modda olup olmadığını kontrol edin, AHCI modda değilse AHCI yaptığınızda tekrar format atmanız gerekebilir.
Çok teşekkür ederim. Yani taktığım SSD her türlü işe yarar demek. Ben yalnızca 530-440 hız göremeyince bir sorayım dedim.
Birde bu SSD için bir driver indirmem gerekiyor mu? Ben bir şey yapmadım. Yalnızca format atıp windows yükledim. Bu kadar

Ama SSD normal olarak bilgisayarım klasöründe tek disk olarak görünmekte. Yani sorun yok gibi.

Hız düşüklüğü sorun var anlamına gelmiyor, sistem yine stabil çalışır, SSD için bir şey kurmaya gerek yok, siz AHCI moduna bakın.

IDE moddaysa hız bu yüzden düşüktür.

Hız düşüklüğü sorun var anlamına gelmiyor, sistem yine stabil çalışır, SSD için bir şey kurmaya gerek yok, siz AHCI moduna bakın.

Eyvallah Allah razı olsun. Akşam kontrol ederim

SSD her türlü avantaj sağlar size. 8 GB RAM de fayda sağlar ama hızlanmanın esas kaynağı SSD'dir.
Sizde çok sağolun teşekkürler desteğiniz için

Merhaba tekrar, kontrol ettim. Ve Ahcı modda görünüyor laptop. SSD için tam olarak sağlam bir test yapmam için önerileriniz var mı? Yani bunu yaparken laptopa bir şey yüklemek ve ya aktarmak gibi bir işlemde yapmam gerekiyor mu? Sata 3 dediniz birde , buna rağmen hız kötüyse satıcı ile iletişime geçeyim mı?

Son düzenleme:

Bunun ekran görüntüsünü atar mısın?

Tabiki doğrumu yaptım bilmiyorum ne

Dosya Ekleri

• IMG_20240925_142736.jpg
    220,3 KB · Görüntüleme: 20

Dosya Ekleri

• IMG_20240926_153934_copy_1340x1473.jpg
    243,6 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20240926_153949_copy_2000x913.jpg
    373,5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240926_154007_copy_1451x1204.jpg
    226,1 KB · Görüntüleme: 22
Teşekkür ederim

Ama sonuç olarak SSD yi boşuna almış olmamışımdır dimi. Yani her şeye rağmen 520gb HDD den daha iyi verim sağlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…