Sandisk SSD İyi midir?

• Konuyu başlatan CC76
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 19.295
Windows ve oyun oynamak için alacağım. Başka markalar daha var. Onlar nasıldır?

BX500 modelinde fazla ısınma olduğunu bilmiyordum, incelediğim Youtube videolarında böyle bir sıkıntıdan bahsedilmemişti.
Adata SSD' ler modellerine göre iyiler. Örneğin; SU800 modelleri iyi performanslıdır.
Sizin sorduğunuz SU630 giriş modeli. Şahsen ben Hepsiburada üzerinden farklı bir satıcı aracılığıyla SU650 modelini aldım. SSD işlem yaparken 60 derecelere kadar çıktı, iade ettim. SU630' dan da pek hayır geleceğini düşünmüyorum.
Şahsi önerim; Black Friday' i bekleyip, Samsung 860 Evo 250 GB modelini almanız. Tahminimce 250 TL fiyat bantlarına düşer, kendi öngörüm tabi bu. Aldıktan sonra arkanıza bakmazsınız.

SU630 ve SU650 kronik sorunlu, SanDisk SSD Plus gibi yavaş yazma kronik sorunu var. Ayrıca oldukça ısındığına dair şikayetler de var.

OCZ TR200 de aynı şekilde kronik sorunlu, onun da sağlığının kısa bir süre içinde düşmesi gibi bir sorunu var.

HI-LEVEL ise kendini kanıtlamış bir marka değil. SSD'sini kullananlar da aynı şekilde memnun değil.

O markalar haricinde Intel 660P ve James Eşek markalarını da önermem. WD ise şans işi; kullanıp memnun kalanlar da çok, memnun kalmayan da çok.

Belki bu söylediklerim için linç yiyeceğim fakat ben hem adata su650 hemde james donkey 120 gb kullanıcısıyım,yaklaşık 4 aylık adata ssd de okuma ve yazma hızı sorunları yaşıyorum,isteyen arkadaşlara hız testi resimlerini atabilirim.
1 yıllık james donkey de ise değerler bu şekilde;
james donkey.png

James donkey sanıldığı kadar kötü değil,hazır 480 gb lar 300 tl iken almanı öneririm.Paran yetiyorsa samsung dan şaşmayacaksın.

Bu durumda Samsung dışında herhangi bi SSD almıyoruz. 🙂
İdare ederlik bir şey olsa yeterli olur benim için. Şu markalar arasında kronik sorunu olan var mı? Hangisi daha iyidir?

HyperX Fury 3D 240GB - Gigabyte 240GB

Ben tavsiye ederim evimde eski notebookta 120 lik ssd plus, sürekli kullandığımda da 240 lık mecvut 4 yıldır üzerinde takılı hiç bir sorun yaşamadık. Ayrıca bir çok yakınıma yine ssd plus ile upgrade yaptık gayet memnunlar. Bu arada Macbook prom içinde Sandisk in Extreme pro 170mb/s aktarım hızı olan sd kartını sabit disk gibi kullanıyorum. Sandisk marka olupta bekleneni veremeyen tek ürünüm 32gb usb 3.0 flair flash bellek. İnanılmaz ısınıyor 60-70 mb ile başlayan aktarım kblar ile bitiyor gerçekten rezalet. Samsung içinde kötü diyemem bir makinamızda M2 860 Evo kullanıyoruz.

Tavsiye ediyorum. 4. Senem 3 sene boyunca sadece 120 GB'lik versiyonunu kullandım hddsiz farkli bi ssdsiz ve güncel firmwaresinde ssd sağlığı hala 100%. Ek olarak yavaşlama ısınma gibi hiç bir problemle karşılaşmadım. 2. Ssd olarak bx500 modelinide önerebilirim. O modeldede ısınma yavaşlama tarzı problemlerle karşılaşmadım.

Hocam ille de samsung ille de samsung bırakın şu marka fanboyluğunu. Evet samsung kaliteli filan ama aynı GB değerlerinde %50 ye aşan fiyat farklılıkları var. Normal bir kullanıcı için yani çok fazla okuma yazma yapmayan kullanıcılar için sözü geçen ssd ler gayet yeterli. Ben patriot burst kullanıyorum gayet memnunum. Arkadaşımda sandisk ssd plus var 1 yılı aşkın süredir kullanıyor memnun. Bizim şirketteki PC lerde kingston var. 3 senelik ssd ler. Geçen test yapım, aldığım değerler diskin belirtilen değerlerine yakın, aradan 3 sene geçmesine rağmen.
Sözün kısası böyle cihazları alırken ihtiyacınıza göre alın. Çok fazla veri yazma okuma vs yapıyorsanız samsung alın. Yok oyun oynayıp, nette surf filan yapıp, bir iki de program yükleyecek iseniz ; bilinen güvenilir bir markanın ssd'si gayet yeterli olacaktır.(Benim görüşüme göre.)

Şu sıralar Samsung'tan ucuz olup sorun yaşatmayan neredeyse bir tek Kingston modelleri var elimizde. Modeline göre değişmekle beraber performansları kağıt üzerinde biraz sönük kalsa da problemsiz ve güvenilebilecek markalardan biri.

4 yıldır kullandığım Kingston HyperX Fury ve Sandisk SSD Plus modellerinde hiçbir problem yaşamadım ama son bir yılda elimden geçen Adata SU630, 650 ve Crucial BX500 modellerinde hep ısınma ve buna bağlı olarak performans düşüşü problemi ile karşılaştım.

@Darth Nihilus kimsenin Samsung fanboyluğu yaptığı yok. Arkadaşa da kronik sorunlu bir SSD öneremeyeceğimize göre SATA SSD'lerden iki önerimiz kalıyor: Kingston ve Samsung. Aynı şekilde Adata'nın daha üst model SSD'leri ve NVMe SSD'lerden de Corsair Force MP510 da oldukça iyidir. Gigabyte SSD'ler de oldukça iyi.

Patriot SSD'ler kendini kanıtlamış SSD'ler değildir. Bu ürünü ben şahsen önermem. Aynı şekilde James Eşek SSD'lerini de önermem. Az veri yazıyorum diye dandik (kronik sorunlu, kendini kanıtlamamış) bir SSD alamam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı