SanDisk SSD Plus 120 GB SSD Windows 10'u çok yavaş kurdu

166770

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar, biliyorum. SSD sorunlu. Sağlığı %88'e düştü ve 400 MB/S yazıyor, 300 MB/S okuyor. Fakat ilk aldığım zaman 535 MB/S okuyor idi. 5 Dk'da masaüstüne gelmiştim. Bu SSD'nin sağlığı düşmeye başladığı gibi. Windows açılmam, kurulum yapmam ve masaüstü performansım ilk zamankine göre çok düştü. SSD değişecek. Fakat 4-5 Ay'dan az bir sürede olmayacak. Bunun bir yolu yok mu? İdare etmek için biraz bir şeyler yapsak? Şaka gibi resmen. Biraz bekleyin ekranında 10-15 DK bekledim. Bir SSD'nin bu kadar ölmesi ve hasar alması zoruma gitti açıkcası. HDD'ler ile kapışacak seviyeye düştüm.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, biliyorum. SSD sorunlu. Sağlığı %85'e düştü ve 400 MB/S yazıyor, 300 MB/S okuyor. Fakat ilk aldığım zaman 535 MB/S okuyor idi. 5 Dk'da masaüstüne gelmiştim. Bu SSD'nin sağlığı düşmeye başladığı gibi. Windows açılmam, kurulum yapmam ve masaüstü performansım ilk zamankine göre çok düştü. SSD değişecek. Fakat 4-5 Ay'dan az bir sürede olmayacak. Bunun bir yolu yok mu? İdare etmek için biraz bir şeyler yapsak? Şaka gibi resmen. Biraz bekleyin ekranında 10-15 DK bekledim. Bir SSD'nin bu kadar ölmesi ve hasar alması zoruma gitti açıkcası. HDD'ler ile kapışacak seviyeye düştüm.
Bence sen sadece güncelleştirmeleri yükle seçeneğini açmışsın, ya da internetten sürücüleri indirirken internet hızına bağlı olarak sorun yaratmış. Normal 1 TB harddiskim de bile 15 dakika da kurulum bitiyor.

O ekranda internet bağlantına göre de süre uzayabilir. Bana göre bir kriter değil.

Bağlantı yok idi sanırım hocam. Kabloyu çekmiş idim.
Hocam 2 yıl çok uzun bir süre 2 yıl dayanması gayet iyi şükredin halinize.

Değil mi? Hele de kronik sorunu olan bir SSD için. 2 yıl bayağı iyi. 2021'e geliyoruz. Hala daha aktif olarak kullanmaya devam ediyorum.
Uzun vaadede sorunsuz kullanmak için Samsung markasının diskleri tercih edilebilir. Ne yazık ki yapabilecek bir şey yok.

Evet. Para ve bütçe mi ayarladığım gibi, Samsung 860 Evo 500 GB'a yapışacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı