Sandisk SSD Plus 240GB kitlenme sorunu

Evrim Öztürk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Dün Sandisk'in 240GB SSD'sini aldım dizüstü bilgisayarıma montajını yaptıktan sonra windows 10 kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum gerçekleştikten sonra 10 dk içerisinde bilgisayar kitleniyor ve hiç bir şeye tepki vermiyor. Format atıp tekrar kurulum yaptım aynı sorun gene oldu. Bu işlemi defalarca denedim ama bir türlü düzelmedi. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi DVD portunu taktıysanız normal. DVD portlarının enerji kabloları yeterli seviyede olmuyor. SSD peak'teyken yeterli miktarda güç çekemezse kilitlenir. HDD çekemezse sadece yavaşlaer. Bu sebeple o porta sadece HDD takın. Ana porta SSD'yi takın.

SSD'yi DVD portunu taktıysanız normal. DVD portlarının enerji kabloları yeterli seviyede olmuyor. SSD peak'teyken yeterli miktarda güç çekemezse kilitlenir. HDD çekemezse sadece yavaşlaer. Bu sebeple o porta sadece HDD takın. Ana porta SSD'yi takın.
HDD çıkarttım sadece SSD taktım. Başka hiçbir şey takılı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sürüm Windows 10 kurdunuz? Bende de benzer bir sorun vardı 1809 sürümünde. SSD'nin firmware güncellemesi varsa yapın. Bende yoktu mesela, BIOS da son sürümdü ki zaten bilgisayarım eski bayağı. İlginçtir 1703 sürümünde hiçbir sorun yok bilgisayarda, 1809 sürümünde bu tip bir donma yaşadım ve güç tuşuna basılı tutup yeniden başlatmak zorunda kalıyordum bilgisayarı. Şu videoya bir bakın bütün güncellemeler yapılı ise belki sorununuzu çözer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı