Merhaba;
Sistemde SSD SanDisk Ultra II 240GB takılı, i5 6500 işlemci var BIOS 1ay önce güncelledim 2018 son güncel olanıymış. 32 GB Corsair 16 X 2 RAM var 1066MHz.
Ama eskiden neredeyse uçan desktop PC şimdi eski haline göre kağnı. Oyunları bile birkaç dakika bekletip açıyor. İnternette sayfaları birkaç saniye gecikmeli açıyor.
Birçok şey denedim hızlandırmak için ama nafile. Virüs vardır diye ESET ve Kaspersky ile tarattım sonuç yok. Zaten 5- 6 defa birçoğu temiz kurulum olmak üzere format attım, C sürücüsünü biçimlendirerek, herhalde o formatlardan sonra virüs yoktu ama varsa da falan kalmamıştır.
Yavaşlamadan önceki bir iki aydır CPU ile Cryptotap browserdan Bitcoin madenciliği yapmıştım ama öyle çok ahım şahım değil, zaten browser üstünden yapılan bir şey.
Şimdi sorun SSD'den ya da CPU'dan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum, sizleri yanlış yönlendirmeyeyim ama. RAM'lerde bir sorun yok sanırsam çünkü mavi ekran hatası almıyorum ancak bazen özellikle yeni bir program yüklediğimde ya da bir şey güncelleyip PC'yi restart yaptığımda tekrar açılırken siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart yaparak normale döndürüyorum. Ha bu arada bellek testi Windows'un onu da yaptığımda, teste başlarken PC restart ediliyor ya işte orada da siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart etmek durumunda kalıyorum, yani bellek testide yapamadım.
Aşağıda CrystalDiskMark görüntüsü var.