SanDisk Ultra II 240GB SSD değerleri düşük

yolcuhan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba;
Sistemde SSD SanDisk Ultra II 240GB takılı, i5 6500 işlemci var BIOS 1ay önce güncelledim 2018 son güncel olanıymış. 32 GB Corsair 16 X 2 RAM var 1066MHz.
Ama eskiden neredeyse uçan desktop PC şimdi eski haline göre kağnı. Oyunları bile birkaç dakika bekletip açıyor. İnternette sayfaları birkaç saniye gecikmeli açıyor.
Birçok şey denedim hızlandırmak için ama nafile. Virüs vardır diye ESET ve Kaspersky ile tarattım sonuç yok. Zaten 5- 6 defa birçoğu temiz kurulum olmak üzere format attım, C sürücüsünü biçimlendirerek, herhalde o formatlardan sonra virüs yoktu ama varsa da falan kalmamıştır.

Yavaşlamadan önceki bir iki aydır CPU ile Cryptotap browserdan Bitcoin madenciliği yapmıştım ama öyle çok ahım şahım değil, zaten browser üstünden yapılan bir şey.
Şimdi sorun SSD'den ya da CPU'dan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum, sizleri yanlış yönlendirmeyeyim ama. RAM'lerde bir sorun yok sanırsam çünkü mavi ekran hatası almıyorum ancak bazen özellikle yeni bir program yüklediğimde ya da bir şey güncelleyip PC'yi restart yaptığımda tekrar açılırken siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart yaparak normale döndürüyorum. Ha bu arada bellek testi Windows'un onu da yaptığımda, teste başlarken PC restart ediliyor ya işte orada da siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart etmek durumunda kalıyorum, yani bellek testide yapamadım.
Aşağıda CrystalDiskMark görüntüsü var.

SSD'nin vadettiği hızı almışsınız zaten, değerler normal.

Zaten SSD'nin hızı 550MB/sn - 500MB/sn (okuma-yazma) olarak gözüküyor. Şu an herhangi bir hız kaybı gözükmüyor, sorun nedir?
sorun desktop pc nin çok yavaşlaması ve bunun nedenini neredeyse aylardır bulamamam. Hızlandırmak için netteki bir çok şeyi denedim (performans ayarları, temp dosyalarını silmek vb) ama nafile, hatta CPU fanı stocktu onuda kule tipi çift fanla değiştirdim 2 hafta önce ısı değerleri 10-15 derece aşağı düştü ama hızda pcnin yavaşlamasında bir değişiklik olmadı. Mesela şöyle diyeyim age of mythology oyununu bile 3-4 dakikada açıyor eskiden bir kaç saniye sürüyordu.
Başlığım desktop pcnin yavaşlama nedeni ne olabilir di ama herhalde adminler değiştirdi bunu uygun görmüşler herhalde

Oyunlarınız da SSD'ye mi kurulu yoksa HDD'ye mi?

hdd de sanırsam ama yalnızca oyunda değil sorun, internette bile sayfalar geç açılıyor ki fiber 100lük kullanıyorum. aynı sayfayı tv den açmam daha hzılı mesela.
yunlarınız da SSD'ye mi kurulu yoksa HDD'ye mi?

Kronik sorunlu SSD almasaydın keşke.
Ultra serisi kronik sorunlu değil.
Zaten SSD'nin hızı 550MB/sn - 500MB/sn (okuma-yazma) olarak gözüküyor. Şu an herhangi bir hız kaybı gözükmüyor, sorun nedir?

Ardışık okuma yazma değerleri normal ama rastgele okuma yazma hızları (IOPS) düşmüş, günlük işlerdeki hızları belirleyen de o değerler.

ama rastgele okuma yazma hızları (IOPS) düşmüş, günlük işlerdeki hızları belirleyen de o değerler.
Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? SSD yi yenilemem çözer mi? yoksa CPU kaynaklı falan mı?
Hatta ana konuda anlattığım siyah ekran hatası sürekli almıyorum ama ram kaynaklı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…