SanDisk Ultra II 240GB SSD değerleri düşük

yolcuhan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba;
Sistemde SSD SanDisk Ultra II 240GB takılı, i5 6500 işlemci var BIOS 1ay önce güncelledim 2018 son güncel olanıymış. 32 GB Corsair 16 X 2 RAM var 1066MHz.
Ama eskiden neredeyse uçan desktop PC şimdi eski haline göre kağnı. Oyunları bile birkaç dakika bekletip açıyor. İnternette sayfaları birkaç saniye gecikmeli açıyor.
Birçok şey denedim hızlandırmak için ama nafile. Virüs vardır diye ESET ve Kaspersky ile tarattım sonuç yok. Zaten 5- 6 defa birçoğu temiz kurulum olmak üzere format attım, C sürücüsünü biçimlendirerek, herhalde o formatlardan sonra virüs yoktu ama varsa da falan kalmamıştır.

Yavaşlamadan önceki bir iki aydır CPU ile Cryptotap browserdan Bitcoin madenciliği yapmıştım ama öyle çok ahım şahım değil, zaten browser üstünden yapılan bir şey.
Şimdi sorun SSD'den ya da CPU'dan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum, sizleri yanlış yönlendirmeyeyim ama. RAM'lerde bir sorun yok sanırsam çünkü mavi ekran hatası almıyorum ancak bazen özellikle yeni bir program yüklediğimde ya da bir şey güncelleyip PC'yi restart yaptığımda tekrar açılırken siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart yaparak normale döndürüyorum. Ha bu arada bellek testi Windows'un onu da yaptığımda, teste başlarken PC restart ediliyor ya işte orada da siyah ekranda kalıyor ve tekrar restart etmek durumunda kalıyorum, yani bellek testide yapamadım.
Aşağıda CrystalDiskMark görüntüsü var.

ssdtest.png

Dostum @Ahsapzen sonunda çözdüm :)
Sorunu çözdüm 1 0cak 2017 tarihli bir sosyal konusundan buldum şansa :)
"İşlemci Hızı Sabitlenme Sorunu"

@GCN adlı üye ve @Bluefates adlı üyeler Allah sizden razı olsun aylardır yaşadığım sıkıntıyı çözdünüz galiba. şuan işlemci normal hızlarında çalışıyor. hatta daha hızlı şimdide yavaşlatmam gerekecek :)

Benim gibi aynı sorunu yaşayan bir desktop pc kullanıcısı olursa umarım burası ona yardımcı olur.
"OC> CPU Features> Intel Adaptive Thermal Monitor = [Enabled] yazısını [Disabled] olarak değiştirip kaydedip çıkıyoruz."

hepsi şu intel adaptive termal monitor sebebiyleymiş enable olacakmış.
Hocam hayırlı olsun. Artık yabancı forumları falan karıştırmaya başlamıştım, yarına bir çözüm çıkarabilir miyim diye. Oraları karıştırırken gördüm; işlemci sıcaklığı, frekansı, kullanımı çok üst düzeylere çıkarsa sistem birtakım ayarlarla "kendini koruma" amaçlı değişiklikler yapıyor olabilir diyordu. Belki de kazım esnasında falan değişti o ayar. Sevindim.

Bu arada iki üye de birkaç yıldır aktif değiller :D

Bu arada iki üye de birkaç yıldır aktif değiller
Teşekkürler , beyin fırtınaları için, sonuçta çözüme katkın o kadar çok ki zaten senin sayende sorunu buldum.
Umarım bir sorunları yoktur :) zaten Blue olan sorun yaşadığı için üye olmuş belli ama iyiki de üye olmuş bu arada bende yıllar önce GPU ile ilgili bir sorun sebebiyle üye olmuştum :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı