Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pekala Ateist oldun ve cool oldun, bunu bu kadar ulu orta belli etmene gerek yoktu.
"Cool" olmayı amaçlamak ile ne alakası var, üyeye bu absürt çıkış neden? İnsanlar belirli bir zamandan sonra sorgulamaya başlayabilir, kendisi sadece bu şahsi durumunu konu açarak paylaşıp; insanlardan kendisine yardımcı olmalarını arzulamış.

Ateist olmak, olma eğilimde bulunmak ve ardından bu konuyla alakalı bir sözü, bir fikri, bir yardımı beyan etmek sandığın gibi ortamda "chill" takılmak için değil.

bu çok uzun bi mesele ama kısaca anlatabilrim umarım kardeşim... Etrafına bakıp yaratılan herşeyde nasıl harika bir işleyiş oldğunu görebilrsin.. mesela bir sinek kanadındaki hikmeti veya kar bile yağarken taneleri birbirine değmiyor dimi yani görülen görülemeyen biçok örnek var böyle.... Herşeyin bi düzen içinde gitmesini sağlayan çok üstün bi yaratıcının olduğu çok açık değil mi sence umarım bir an önce hakikati görmende yardımcı olacak bir vesileyle karşılaşırsın

aç kalınca yiyeceğimiz, kendi ellerimizle yaptığımız şeye tapmıyoruz.
Çok ön yargılısın. Onların hepsinin bir mantığı var, yaptığı o adamın da aklına geliyor senin bu aklına gelen.

Yemek o adamın sahip olduğu en değerli şey. Bu yüzden tanrısıyla onun yardımıyla iletişim kurabileceğine inanıyor. En azından bunun gibi bir şeydi.
İslam uydurma bile olsa gördüğüm en iyi uydurma olurdu.
Kur'an'ı okudun mu?

Hocam saygı duyarım da Kuran-ı Kerim i iyice okuyup inceledinizmi acaba?

Lisedeki felsefe öğretmenim şunu şöylemişti, "ben bütün tanrılara inanıyorum" dedi. Sizce böyle bir şey normal mi?

Hocanın dediği, panteizm görüşüdür, tanrı tektir puta tapsanda tek bir tanrıya tapıyorsun put veya herhangi bir şey tanrının tecellisidir,

Bina büyüklüğünde bir mekan yaptınız karıncalar için. Bazı karıncalar öbür karıncaları öldürüyor. Sen ise görüyorsun. O karıncayı alıp işkence çektiren böcek ilaçlı bir yere hapsediyorsun. Ölene kadar orada kalıyor. Bir de birbirlerini öldürmeyen yuvasına yemek taşıyan karıncaları ise daha çok yemek ile ödüllendiriyorsun. Ama o karıncalar senin olup olmadığını bilmiyor. Bilmemesine rağmen işkence çektiriyorsun.

Bir de böyle düşün.
Dediğim biraz saçma olabilir.

Böyle bir şey yok bu arada Otofajiyi biraz daha araştır, ne olduğunu bile tam bilmiyorsun muhtemelen.
Valla bilgisayarımda problem var diye konu açmak için girdim buralara geldim. Hayatta da öyle bir noktaya geldim ki, kimseye bir şeyi kanıtlamak için kılımı kıpırdatmıyorum. O kadar anlattığım şeyin arasından otofajiye takıldıysan bir şey demiyorum. Akademik düzeyde bilgim var demiyorum, olsaydı burada olmazdım. Hiç bir şey bilmediğimi söylemen ise çok komik.
O kadar akıllı adamlarsanız, aklınıza ve aklınızla bulduğunuz inancınıza güvenip burada kimseyle fikir alışverişi-onay alma işlemi yapmayın.
Hepinize iyi akşamlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…