Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hepinize merhaba hocalarım, dün gece lm stüdyo indirdim ve yapay zekayı tam verimli kullanmak için qwen 2,5 indirdim.
(7b)- 1M bilgili.
60 küsur GB'lik indirmeyi düşünüyorum.
Asıl soruya gelirsek sizce hangi yapay zekayı indirip kullanmalıyım?
Ayrıca bu ofline görsel, fotoğraf yapabiliyor mu?
60GB olanı sizin ekran kartınız kurtaracak mı? VRAM ile ölçersin onu, mesela 12 GB VRAM'in varsa en fazla 8GB modeller indirebilirsin. Büyük modeller 4090-5090 gibi kartlar gerektirir, 4070 SUPER kullanıyorum mesela Google'un 27 GB Gemini modeli aşırı güçlü geldi.
Görsel tanıma olarak fazla seçeneğin yok fakat yeni çıkan Gemma 3 (Gemini) modelini indirebilirsin. Ekran kartına göre 4B, 7B, 12B ve 27B arasında seçim yap.
Düzenleme: LM Studio daha çok chat tabanlı modeller içindir. Görsel oluşturma için Fooocus, ComfyUI gibi arayüzlere bakmalısınız.
60GB olanı sizin ekran kartınız kurtaracak mı? VRAM ile ölçersin onu, mesela 12 GB VRAM'in varsa en fazla 8 GB modeller indirebilirsin. Büyük modeller 4090-5090 gibi kartlar gerektirir, 4070 Super kullanıyorum mesela Google'un 27 GB Gemini modeli aşırı güçlü geldi.
Görsel tanıma olarak fazla seçeneğin yok fakat yeni çıkan gemma 3 (Gemini) modelini indirebilirsin. Ekran kartına göre 4b, 7b, 12b ve 27b arasında seçim yap.
Düzenleme: Lm Studio daha çok chat tabanlı modeller içindir. Görsel oluşturma için fooocus, comfyuı gibi arayüzlere bakmalısınız.
Kullanamazsınız hocam, Qwen falan değil de Gemma modelini öneririm size. DeepSeek R1 kadar iyi bir model ve ekstra olarak görsel tanıma seçeneği de var yani vision bir model. Kendisiyle çok iyi anlaşıyoruz ancak hiçbir modelin ChatGPT 4O kadar iyi olmadığının altını çizeyim.
Ben bu sisteme Gemma 3 12B öneririm. Daha üstünde sıkıntı olacaktır. Fakat siz eğer görsel oluşturmak istiyorsanız Fooocus ve ComfyUI'ye gitmelisiniz, başlangıç için Fooocus çok daha iyidir. Modelleri civitai.com üzerinden indirebilirsiniz.
Kullanamazsınız hocam, qwen falan değil de gemma modelini öneririm size. DeepSeek R1 kadar iyi bir model ve ekstra olarak görsel tanıma seçeneği de var yani vision bir model. Kendisiyle çok iyi anlaşıyoruz ancak hiçbir modelin ChatGPT 4O kadar iyi olmadığının altını çizeyim.
Ben bu sisteme gemma 3 12b öneririm. Daha üstünde sıkıntı olacaktır. Fakat siz eğer görsel oluşturmak istiyorsanız fooocus ve comfyuı'ye gitmelisiniz, başlangıç için fooocus çok daha iyidir. Modelleri civitai.com üzerinden indirebilirsiniz.
DeepSeek R1 14b veya Gemma 3 12b öneririm yazılım konusunda bilgi almak için. Neden bu "b" sürümlerini söyledim derseniz 4070S de bu iki model de performanslı çalışıyor ve 12 GB VRAM'i var Ti'da olduğu gibi. Neyse bu ikisi de size kodlama yapar. Türkçe önemliyse Gemma daha iyi bir tercih. Ayrıca Facebook'un LLAMA modeli de tercih edilebilir fakat onu hiç kurmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Arkadaşlar öncelikle selamlar yukarı örnek bir sıfırdan text2img olarak oluşturulmuş resim koydum. Öncelikle DeepSeek, Gemma vesaire kullanmayın. Öncelikle gidin ComfyUI kurun local üzerinden. Daha sonra gözden 400+ GB çıkartmanız gerekiyor. NSFW ya da gerçek ile birebir aynı fotoğraflar üretmek istiyorsanız, bu modeller, workflows'lar ile 400 GB çok rahat geçiyor. Üstüne, benim gibi hazır modelleri ya da sıfırdan model eğitmek, oluşturmak istiyorsanız 500'ü rahat geçiyor. Ayrıca NVIDIA şart değil, kullanmayı 4-5 günde rahat öğreniyorsunuz. Sadece bu süreçte gram mola ya da bir ara vermeden araştırma vesaire yapmanız lazım. Bu şekilde en fazla 1 haftada profesyonel oluyorsunuz. Gerekli modellerin farklı versiyonlarını araştırıp kullanırsanız CUDA'ya muhtaç kalmıyorsunuz ve görselin ya da videonun render süresi dışında başka hiçbir dezavantaj ya da herhangi bir eksisi de olmuyor. Sistemim RX 9070XT, Ryzen 5 9600X, 32 GB 6000 MHz RAM. 500 steps, 12 CFG, DPM++2M + Beta ile gerçekten 'daha gerçek' diyebileceğim ayrıntılığa sahip bir fotoğrafı, arkada 353 adet Chrome sekmesi aktif olarak açıkken, 1 saat ile 2 saat arasında üretiyor. Tabi bu süre çok normal, sistem boşta bile %30 CPU, %90 bellek kullanıyor arkadaki sekmelerden dolayı. Kısaca, sisteminiz güncelse rahatlıkla politika, kural vesaire olmadan dilediğinizi yaratabilir ve kullanabilirsiniz.
Kalite, detay, ayrıntı açısından ComfyUI dışında bir şey kullanmayın. Daha çok teknik istiyor fakat bunların dışında bütün hepsi çocuk oyuncağına kaçıyor, özgür olamıyorsunuz. Wan, Illustrious, SDXL, SD 1.5, Wan 14B i2v, Wan 14B t2v 14B, Wan GGUF modelleri, Flux.1 D ve diğer node + modelleri indirmeniz yeterli oluyor ayrıca workflows gerekiyor tavsiyem kendiniz oluşturmanız yada bir yerden bulup kendiniz üstünde ciddi bir zaman ayırıp geliştirmeniz lazım ayrıca benim gibi AMD kullanıyorsanız, dediğim gibi tek sıkıntı render süresi olacaktır. Ayrıca özellikle ComfyUI tavsiye etmemin sebebini daha detaylı araştırabilirsiniz. Türklerde ya da Türkiye'de yapay zeka bilgisi ya da muhabbetleri pek yok, ilgili gözlerle bakılmıyor Bu yüzden neden ComfyUI tavsiye ettiğimi yabancı forumlardan araştırın. Çoğu kişi WebUI'dan vesaire local ComfyUI'a geçiş yapıyor.
Hepinize merhaba hocalarım, dün gece lm stüdyo indirdim ve yapay zekayı tam verimli kullanmak için qwen 2,5 indirdim.
(7b)- 1M bilgili.
60 küsur GB'lik indirmeyi düşünüyorum.
Asıl soruya gelirsek sizce hangi yapay zekayı indirip kullanmalıyım?
Ayrıca bu ofline görsel, fotoğraf yapabiliyor mu?
Localde çalışan her yazılım sansürsüz diyebiliriz.
Olay bu değil.
Olay isteklerinizi yapabilecek bir Hardware'e sahip olup olmamanız.
Ben 1660 Ti ekran kartım ile çok başarılı olmasa da, civitaiden senin sansürsüz dediğin dosyalar ile de denemeler yaptım. Üretiyor. Ama bugün baktığında tüm modellerin silinmiş olduğunu görebilirsin. +400GB model dosyasını sildim.
4070 çok ideal olmasa da, başlangıç ve eğitim amaçlı yeterli bir performansı olur.
Resim yapma konusunda çok farklı yazılımlar var ve bunlar içinde en bilineni AUTO1111 olsa da ben.
Bu tür yazılımlar için oldukça güzel yerli yabancı anlatımlar mevcut. Çünkü indireceğin her yazılım veya script, zaman içinde isteklerine yeterli gelemeyecektir.
Dolayısı ile araştırmaya ve farklı tecrübeli kişilerin yaptıklarını incelemen gerekiyor.
Erhan Meydan'ın son videolarında comfyui install edilen versiyonu ile yapılabilecekleri oldukça basit ve güzel anlatıyor. Ama yeni başlayacak biri için o video çok ileri. Ama cidden hoş video.
Temel / başlangıç seviyede özellikle Türkçe anlatımlar mevcut.
Hangi yazılım veya hangi hardware değil.
Kullanacağınız yazılım ile nasıl iletişim kuracağınız önemli.
Ben günlük hayatımda Türkçe iletişimde devrik cümle kullanmayı, kurduğum cümlelerin çok uzun olmasını seven biri idim. Ama ne zaman yapay zekalar ile iletişime geçtiğimde bunun bir hata olduğunu öğrendim. Bana günlük hayatda çok konuştuğumu söylüyorlardı ama fark etmedikleri ben her nokta "." da sustuğum idi. Onlar Nokta'nın nerede olduğunu fark etmedikleri için çok konuşmakla eleştiriyorlardı. Kendilerince haklılar.
Burada deneme amaçlı farklı yazılım ve scriptler ile başlayın. Bol miktarda eğitim videoları seyredin. Cidden başlangıç için çok güzel yerli videolar var.