Şantaj maili geldi

Bana da gelmişti, tabii ki de dolandırıcı. Sozde her seyimi hacklemis ama maili spam kutusuna düşmüş sans eseri görmesem attığı mail silinecek 😂. Asıl tehlike bunlar değil, asıl tehlike bütün kişisel verilerimiz ortada olduğu için telefonuna bi mesaj atıyorlar yok savcılıktan yok ptt'den geldik x bey tc'niz su, adres su, ana-baba adı şu ptt'den ariyorum size dava acilmis onun tebligi icin postanin ustunde su avukatin numarasi yaziyor onla iletisime gecin diyorlar aa diyorsun hem her seyimi biliyor hem de direk para istemedi bi avukata gonderdi. O avukat da dava acilmis erken odeyin indirimden yararlanın sonra itiraz eder paranızı geri alirsiniz diyor panikle bu dolandiriciliga dusuyoruz asil tehlike bu. (Hakkinizda bi dava var mi e-devlet'ten veya vatandas uyap'tan ogrenebilirsiniz, kimseye size dava acilmis dedi diye para gondermeyin) Daha buyuk tehlike de; Geleceğin dolandırıcılarına karşı ne yapacağız?. Bu

Bana da gelmişti, tabii ki de dolandırıcı. Sozde her seyimi hacklemis ama maili spam kutusuna düşmüş sans eseri görmesem attığı mail silinecek 😂. Asıl tehlike bunlar değil, asıl tehlike bütün kişisel verilerimiz ortada olduğu için telefonuna bir mesaj atıyorlar yok savcılıktan yok PTT'den geldik X bey T.C.'niz su, adres su, ana-baba adı şu PTT'den ariyorum size dava acilmis onun tebligi icin postanin ustunde su avukatin numarasi yaziyor onunla iletisime gecin diyorlar AA diyorsun hem her seyimi biliyor hem de direk para istemedi bir avukata gonderdi. O avukat da dava acilmis erken odeyin indirimden yararlanın sonra itiraz eder paranızı geri alirsiniz diyor panikle bu dolandiriciliga dusuyoruz asil tehlike bu. (Hakkinizda bir dava var mi e-Devlet'ten veya vatandas UYAP'tan ogrenebilirsiniz, kimseye size dava acilmis dedi diye para gondermeyin) Daha buyuk tehlike de; Geleceğin dolandırıcılarına karşı ne yapacağız?. Bu

Çok doğru hocam tedbirli ve bilinçli olmak lazım. Paniğe kapılmamak lazım o esnada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı