Santrale yaklaştıkça hız düşer mi?

Santral uzaklığını hangi siteden gördünüz paylaşırsanız sevinirim : ).

Türknetin Teknik Destek menüsünden Teknik Bilgiler kısmında gözüküyor. Yolladığım görsellerden de görebilirsiniz.
Ankastre kutusundan mı kablo çekmiş?

Aynen muhtemelen eski kiracı bina içinden interneti bağlayamadı bu yüzden dışarıdan hat çektirmiş. Kablo telefon kablosu. Dediğim gibi Türknet sizin binanıza kadar olan hızı görebiliyor. Bana binanıza kadar hızınız normal gözüküyor bina içi kabloları kontrol ettirin gibi bir şey de demiyorlar.
Hocam bunlara nereden bakıyorsunuz?

Hangisine hocam?

TürkNet'in dediklerini pek önemsemeyin. Destek biletlerine cevap yazanlara sanırım standart bir eğitim veriliyor, müşterilerin sorunlarının kalıplarına göre vermeleri gereken cevaplar belli muhtemelen o şablona göre cevap veriyorlar. Yetkin ve bilgili, ne söylediğini bilen insanlar yok. Hatta TTNET saha ekibinde bile böyle insanlar yok. Ben elektronik haberleşme teknikeriyim. Lise mezunu elektrik teknisyenleri çalışıyor. Ama pratikleri var sadece teorik bilgi Allah'a emanet.

TürkNet'in dediklerini pek önemsemeyin. Destek biletlerine cevap yazanlara sanırım standart bir eğitim veriliyor, müşterilerin sorunlarının kalıplarına göre vermeleri gereken cevaplar belli muhtemelen o şablona göre cevap veriyorlar. Yetkin ve bilgili, ne söylediğini bilen insanlar yok. Hatta TTNET saha ekibinde bile böyle insanlar yok. Ben elektronik haberleşme teknikeriyim. Lise mezunu elektrik teknisyenleri çalışıyor. Ama pratikleri var sadece teorik bilgi Allah'a emanet.

Aynen. Türknetten gelen eleman birkaç kez telekom sizi uğraştıracak demişti daha önce. Aynısı oldu. Telekom daha önce gelip saha dolabına baktıklarında bizlik sorun yok diye yanıt vermişlerdi. Sonra tekrar gelip baktılar ve hızı yükselttiler.

Bir yaptıkları bir yaptıklarını tutmuyor kısacası. Türknetten de soğudum. Yıllardır kullanırım. Eskiden internet bu kadar sorunlu değildi. Kalite git gide düşüyor gibi. İstanbulun göbeğinde 5 10 mbps kullananlar bile var. Belli standart bir altyapı yok maalesef. Bu da yatırımların az olduğunu gösteriyor. Oysa fiyatlar epey yüksek. Tabi bize göre yüksek sonuçta teknolojiyi başka ülkelerden satın alıyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı