Sapasağlam gözün bozulması

berkay22332

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Ben bu yaz tatili bitince liseye başlıyorum ve 6. sınıfın sonunda yaz tatili olmuştu ve benim de canım çok sıkılıyorudu. O zamanlar kadar teknolojik aletlere bağımlılığım falan yoktu ama yaz tatilinin başlangıcında tablet alalı 4 ay falan olmuştu. Ama o zaman okula falan gidiyordum çok bakmıyordum tablete. Yaz tatilinde günlük 10 ila 12 saat çok yakında baktım ve bu bağımlılığa dönüştü. Okullar açıldığında yani 7. sınıfa geçtiğimde gözümün bozulduunu fark ettim ve gözlük alır o zaman 1.75 ve 2 numaraydı gözlerim şimdi 2.5 ve doktor glokom riskimin olduğunun söyledi. 6 ayda ya da 1 yılda kontrole gidiyorum görme alanı testi falan yapıyor. Bu arada şu an 13 yaşındayım gözüm bozulduğunda 11 yaşındaydım eski göz sağlığımı geri istiyorum gzöümün bozuk olmadığı zamanlar aklıma geliyor sürekli canım sıkılıyor moralim bozuluyor. Glokom olursam eğer ömür boyu kontrole gitmek zorundayım ve gözümü çizdirmeme engelmiş ne yapmalıyım?

Daha yaşınız çok genç ve belli bir yaşa kadar göz numaranızın büyümesi devam edecek. Ona yapabilecek bir şey yok. Engel de olamazsınız. Sadece teknolojik aletle geçirdiğiniz vakti abartmayın, yeterli.

Göz yorgunluğu olabilir. Ben de bir aralar çok bilgisayar oynarken gökteki ayı 2 tane falan görüyordum ve biraz da bulanık görüyordum. Şu an fazla oynamıyorum bilgisayar ve gözlerim gayet iyi görüyor.

Mavi ışık filtresi kullan ekrana bakarken.

Ekrana bakman gözünü bozmaz, gözün yorulur sadece. Yaşadığın sağlık sorunları genetik yüksek ihtimalle.
hayır abi o yaz tatiline kadar hiç bir sorun yoktu zaten ama çok yakıından bakıyordum aralıksız 5 cm mesafeden 12 saat baktım

Mavi ışık filtresi kullan ekrana bakarken.
gözüm bozulduktan sonra neye yarar

Göz yorgunluğu olabilir. Ben de bir aralar çok bilgisayar oynarken gökteki ayı 2 tane falan görüyordum ve biraz da bulanık görüyordum. Şu an fazla oynamıyorum bilgisayar ve gözlerim gayet iyi görüyor.
abi gözümü ölçtüm 2.50 miyop var

Ekrana bakman gözünü bozmaz, gözün yorulur sadece. Yaşadığın sağlık sorunları genetik yüksek ihtimalle.
ailemde çok az kişide var göz bozukluğu

birde en çok canımı sıkan moralimi bozan şey arkadaşlarımın gözlüğe ihtiyacının olmaması futbol oynarken falan onlar benim gözlükle gördüğümü çıplak gözleriyle görüyor eskiden göz bozukluğu sadece belirli kişilerde ve doğuştan olduğunu sonradan olmuycağını sanardım çok zoruma gidiyor kendi kendimi mahvetmem

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı