Sapiens nasıldır?

Okudum. İnsan evrimi üzerine odaklanan bir kitap. Çok açıklayıcı ve sürükleyen bir anlatımı var. Öneririm. Bildirim gelmedi bu arada kendim denk geldim konuya.
Yanlışlıkla (veya isteyerek :D ) beni göz ardı etmiş olabilirsiniz.

Ben okudum. Çok güzel. Bitirdikten sonra Homo Deus'u da öneririm.
Bakacağım teşekkürler.

Teşekkürler arkadaşlar başlamak için daha fazla can atıyorum artık :)

beni göz ardı etmiş olabilirsiniz.
1619438013674.png

Yok etmedim.

Sapiens
Homo Deus
21. Yüzyıl İçin 21 Ders

Üçünü de zevkle okudum. Sapiens ile Homo Sapiens'in tarihini inceliyoruz. Primatlarla başlayan yolculuğun safhalarına bakıyor ve bunu anlatırken gayet basit ve yalın bir dil kullanıyor.

Homo Erectus, Homo Neandartel, Homo Sapiens ve Homo Sapiens Sapiens olarak geçen bir yolculuk.
İkinci kitap Homo Sapiens Sapiens (Düşünen modern insan)'in kendini aşarak tanrı rolünü üstlenmesini konu ediyor. Biraz daha felsefi konulara giriyor.
Üçüncü Kitabı olan 21 Ders ise, tanrı rolünü oynamanın getireceği ve yaratacağı problemlere odaklanıyor.

Ben keyifle okudum dediğim gibi. Güzel bir yolculuk.
Harari son yılların en önemli Tarih/Felsefe yazarı olarak kabul ediliyor. Fakat eleştriler de yok değil. Özellikle öngörülerinin, çıkarımlarının kişisel fikirlere kaydığı yönünde.

Bitireli bayağı oldu ama konularıma bakarken burayı gördüm, şimdi yazmak istedim.
Çok iyi bir kitap gerçekten. Dili de ağır değil, biraz bilgi birikimine sahip bir insan rahatça okuyabilir. Herkese tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı