Sapphire 5700XT PUBG restart sorunu

hunkentray

Hectopat
Merhaba.

Daha önceden kullandığım Sapphire R9 380X Nitro'yu yenilemek için yerine Sapphire 5700XT kart aldım. Daha önce düşük FPS ile de olsa açılan PUBG'de artık girmeden restart atıyor.

CS GO'da aynı sıkıntı olmuyor.

BIOS güncellendi. Ekran kartı driverları güncellendi. PSU 750W Aerocool. PUBG yeniden yüklendi.

Sorunuma çözüm bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba aynı kart bendede var sanırım sıcaklık olarak sizde bu sorunu yaşıyorsunuz.
Sıcaklık ile ilgili bir sorun yaşamadım. 70-75 derece ısının olağan olduğunu düşünüyorum. Belirttiğiniz konuya kartım ile ilgili merak ettiğiniz bilgileri paylaşacağım.
Senin durumun farklı kart veya sürücü problemi olabilir.
Sistemi yeni kurdum. Güncel driver sürümünü kullanıyorum. Okuduğum bir tavsiyede 19.12.1 Radeon sürümünün kullanılması tavsiye edilmişti. Deneyeceğim ve gelişme yaşarsam paylaşacağım.

Son düzenleme:
Sıcaklık ile ilgili bir sorun yaşamadım. 70-75 derece ısının olağan olduğunu düşünüyorum. Belirttiğiniz konuya kartım ile ilgili merak ettiğiniz bilgileri paylaşacağım.

Sistemi yeni kurdum. Güncel driver sürümünü kullanıyorum. Okuduğum bir tavsiyede 19.12.1 Radeon sürümünün kullanılması tavsiye edilmişti. Deneyeceğim ve gelişme yaşarsam paylaşacağım.
Merhaba deneyebildiniz mi acaba.

Psu değiştirince ilk sorunum çözüldü ancak yeni bir sorunla karşı karşıya kaldım . Video tdr failure ve mavi ekran . Ddu ile driverları uninstall ettim. Bir eski driverı yükledim bilgisayarda anlık siyah ekranlar görüntü gidip gelmeler başladı. Sinirlenip format attım . Yeniden driverları kurayım derken video tdr hatası tekrar çıktı . Şuanda bilgisayarım açılmıyor . Öneriniz olur mu tekrardan format mı atayım bu karttan iyice soğufum hemen iade edip kurtulayım mı?

3600 ve rx5700xt kullanıyorum 2000mhz üstüne sık sık çıkan bir kart 600w ile kullanıyorum son zamanlarda PSU'dan fazla ses çıkmaya başladı hiç sorun yapmamıştı bende bir defa kapanma sorunu yaşadım anakart yeniden boot edip geri açıldı yani sorun power Supply'dan kaynaklı.

Zaten psu değişti . O sorun kalmadı . Yeni bir sorundan bahsediyorum . Yine de görüşleriniz için teşekkür ederim .
Şuanda bilgisayarım açılmıyor derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Güç tuşuna bastınız açılmıyor mu? Windows tam açılacakken geri mi kapanıyor?

TDR failure hatasının ekran kartına aşırı yükleme durumlarında verdiği kanısına vardım araştırmalarım sonucu. Aynı güç kaynağı ve aynı ekran kartını kullanıyoruz. Bir sorum şu olacak, güç kaynağından ekran kartına tek kablo iki bağlantı mı yapıyorsunuz yoksa iki kablo iki bağlantı mı?

Edit: Hangi işletim sistemini kuruyorsunuz? Windows ise hangi sürümünü kuruyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba deneyebildiniz mi acaba.

Selamlar,

Dragon Center üzerinden Zero Frozr ayarını aktif ettiğimde sıcaklık 60 derece olana kadar fanlar devreye girmedi. Sıcaklık 60 derece olunca aktif oldular. Bahsettiğiniz sorun bende görünmüyor.
Senin durumun farklı kart veya sürücü problemi olabilir.

19.12.1 driver sürümü ile 2 saat kadar pubg oynadım. Restart atmadı. Test etmeye devam edeceğim ama anladığım kadarı ile 19.12.2 ve 19.12.3 driver versiyonlarında sorun var. Update'lerin bilinen sorunlar bölümünü incelediğimde yaşadığım sorunu anlatan loglar gördüm.

Son düzenleme:
Şuanda bilgisayarım açılmıyor derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Güç tuşuna bastınız açılmıyor mu? Windows tam açılacakken geri mi kapanıyor?

TDR failure hatasının ekran kartına aşırı yükleme durumlarında verdiği kanısına vardım araştırmalarım sonucu. Aynı güç kaynağı ve aynı ekran kartını kullanıyoruz. Bir sorum şu olacak, güç kaynağından ekran kartına tek kablo iki bağlantı mı yapıyorsunuz yoksa iki kablo iki bağlantı mı?

Edit: Hangi işletim sistemini kuruyorsunuz? Windows ise hangi sürümünü kuruyorsunuz?

Sıkıntım şu windows açılıyor ancak mavi ekran ve tdr failure hatası verip tarama yapıyor . Windoeiws başlayamıyor. En son stabil driverı nerden bulabilirim en baştan yükleyeyim . 19.12. 2 ve 3 işe yaramadı bende . Eğer düzelmeyecek bir sıkıntıysa kartı iade edeceğim . Bu işten anşayan arkadaşlar beni yönlendirirse sevinirim .

Sıkıntım şu windows açılıyor ancak mavi ekran ve tdr failure hatası verip tarama yapıyor . Windoeiws başlayamıyor. En son stabil driverı nerden bulabilirim en baştan yükleyeyim . 19.12. 2 ve 3 işe yaramadı bende . Eğer düzelmeyecek bir sıkıntıysa kartı iade edeceğim . Bu işten anşayan arkadaşlar beni yönlendirirse sevinirim .
Sorduğum soruların cevabını bulamıyorum ama yazdığınız mesajda. Yardımcı olabilmek adına cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı