Sapphire 7800 XT Pure Gaming vs Nitro+

Zaten Pure Gaming stokta kalmamış muhtemelen öyle yapacağım. Sapphire kartlar genelde iyi oluyor diyorlar da ASUS MSI hariç markalara çok güvenemiyorum açıkçası. Deneme yanılma gibi olacak.

Sapphire RX 570 Nitro kullandım memnun ayrıldım. XFX Swift RX 6600 XT kullandım yine memnun ayrıldım. Bu markalar AMD'nin demirbaş üreticilerindendir. Sadece AMD'ye özel ekran kartı üretiyorlar. Sapphire Nitro 7900XT ve 7900XTX gibi kartlarda top tier olanlardır. Güç sınırı yükseltilmiş ve yüksek oranda hız aşırtma yapılmıştır. Kaliteli bileşenlerden oluşur. Pulse modeli biraz kötü ama fiyatına bağlı alınabilecek modellerden biridir. RX7000 serisinde PowerColor yükselişte şu an. F/P ürünler üretiyor. Nitro kadar iyi değil ama ASUS TUF ayarındadır. 7700XT ve üstü modeller için konuşuyorum. 7900XT-7900XTX serilerinde Nitro = ASUS ROG.

Son düzenleme:
Madem bu kadar bütçen var biraz daha zorlayıp 4070 Super alsan.
Nvidia kartlar her ne kadar aklımı çelse de hem bütçemin çok ucundayım hem firmanın tavırlarını asla sevmiyorum. Ayrıca 12 gb Vram mevzusu da can sıkıcı. 4070 S 16 gb olsa düşünmeden bütçeyi zorlar alırdım ama şuanda pek mantıklı gelmedi. Bence 4080 4090 aşağısı Nvidia kart alınmaz.

Bir dönem bende böyle bir kısır döngüye girmiştim. Kararsız kalıyordum. :) Tercihim ASUS Dual radeon™ RX 7800 XT OC Edition 16 GB model ekran kartından yana oldu. 3 aydır kullanıyorum kimisi coil whineden bahsetmiş yok efendim bobinler ağlıyormuş falan filan. :) Teknoloji şans işidir gerçi ben sorun yaşamadım. Kart %100 kullanımda 60 dereceyi geçmiyor gayet serin ve sakin çalışıyor.

Bir dönem bende böyle bir kısır döngüye girmiştim. Kararsız kalıyordum. :) Tercihim ASUS Dual radeon™ RX 7800 XT OC Edition 16 GB model ekran kartından yana oldu. 3 aydır kullanıyorum kimisi coil whineden bahsetmiş yok efendim bobinler ağlıyormuş falan filan. :) Teknoloji şans işidir gerçi ben sorun yaşamadım. Kart %100 kullanımda 60 dereceyi geçmiyor gayet serin ve sakin çalışıyor.
Valla hocam ben şuanda Rx 6600 kullanıyorum Asus marka harbiden hakkını veriyor. Ama şuanda markette uygun fiyata Asus kart olmadığı için 7800 XT bazında mecbur Sapphire'e yöneldim. Nedeni bilinmez popüler E-ticaret sitelerinde çok fazla 7800 XT yok. Sanırım Nitro alacağım konuyu açarken Pure alacağım kesindi neredeyse ama stok tükendi o zaman Nitrodan devam.

İlk tercihin Nitro olmalı ama o piyasada kalmayabiliyor. Bu gibi durumlarda geriye Pure veya Pulse kalıyor.
Tam da öyle oldu. Arkadaş bu neymiş ben alana kadar Pure da Pulse da tükendi vallahi 4070 Super'e dönücem çok az kaldı. 22k'ya Nitro vardı dün stoğu bitti 26k olarak geri getirmişler. 22'ye satılabilen ürüne 4k zam gelmesi akıl alır şey değil. Ya Pulse alıcam ya 4070 Super geçicem ayar oldum açıkçası.

Tam da öyle oldu. Arkadaş bu neymiş ben alana kadar Pure da Pulse da tükendi vallahi 4070 Super'e dönücem çok az kaldı. 22k'ya Nitro vardı dün stoğu bitti 26k olarak geri getirmişler. 22'ye satılabilen ürüne 4k zam gelmesi akıl alır şey değil. Ya Pulse alıcam ya 4070 Super geçicem ayar oldum açıkçası.

Stokta kalmaması normal çünkü millet AMD'nin özellikle 7800 XT ve 7900 GRE kartlarına hücum ediyor :) Önceden de stok tükenmişti sonra geldi, şimdi yine tükenmiş :D

Stokta kalmaması normal çünkü millet AMD'nin özellikle 7800 XT ve 7900 GRE kartlarına hücum ediyor :) Önceden de stok tükenmişti sonra geldi, şimdi yine tükenmiş :D
Çok şaşırmadım açıkçası. O bütçe bize fazla gelse de ne hikmetse şu ekonomide ülkenin çoğunun parası bol. Hepsiburada satıyordu onun stok bitmiş diğer 7800 XT'leri satan elemanlar fiyatı yüksek koymuş ondan 26k görmüşüm fiyatı. Ama Hepsiburada stoğa geri getirdiğinde de aynı fiyata koyacağını sanmam. Pulse alacağım gibi duruyor şansım yaver gitmezse. Sizce alınır mı? Açıkçası Nitro ve Pure gibi kartları görünce Pulse o kadar çirkin geliyor ki.

Çok şaşırmadım açıkçası. O bütçe bize fazla gelse de ne hikmetse şu ekonomide ülkenin çoğunun parası bol. Hepsiburada satıyordu onun stok bitmiş diğer 7800 XT'leri satan elemanlar fiyatı yüksek koymuş ondan 26k görmüşüm fiyatı. Ama Hepsiburada stoğa geri getirdiğinde de aynı fiyata koyacağını sanmam. Pulse alacağım gibi duruyor şansım yaver gitmezse. Sizce alınır mı? Açıkçası Nitro ve Pure gibi kartları görünce Pulse o kadar çirkin geliyor ki.

Bende Sapphire Pulse RX 6700 10 GB var, yaklaşık 2 yıl önce aldım ve gram sıkıntı çıkarmadı. O.C bile yapsam sorunsuz çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı