Sapphire 7900 XTX Nitro ve oyun performansı

Murat34

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 5 7600X işlemci ile 7900 XTX Nitro+ ekran kartını kullanıyorum. Oyunlarda maksimum grafik ve 2K çözünürlükte 1900 MHz civarında çalışıyor ve 250 civarında güç çekiyor. Oyunda skill efektlerini Max yaptığım için skill kullanıldığında ekran kartından wooooo gibi ses geliyor ve bir anda 2400-2500 MHz civarında bir hız ve 450 civarında güç tüketiyor. Oyun MMORPG bir oyun olduğu için sürekli skill kullanmam gerekiyor, sürekli olarak 1900-2500 arasında gidip gelmesi ve her skill kullanıldığında fanların bir anda yüksek devire geçmesi sorun yaratır mı? Normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Ryzen 5 7600X işlemci ile 7900 XTX Nitro+ ekran kartını kullanıyorum. Oyunlarda maksimum grafik ve 2K çözünürlükte 1900 MHz civarında çalışıyor ve 250 civarında güç çekiyor. Oyunda skill efektlerini Max yaptığım için skill kullanıldığında ekran kartından wooooo gibi ses geliyor ve bir anda 2400-2500 MHz civarında bir hız ve 450 civarında güç tüketiyor. Oyun MMORPG bir oyun olduğu için sürekli skill kullanmam gerekiyor, sürekli olarak 1900-2500 arasında gidip gelmesi ve her skill kullanıldığında fanların bir anda yüksek devire geçmesi sorun yaratır mı? Normal midir?

Sıcaklıklar nedir 450W çekerken?

O zaman sıkıntı yok kullanın. İsterseniz sanal 4K da kullanılabilirsiniz bu arada.
1900mhz ile çalışırken birden 2500 mhzlere çıkıp fanların çok hızlı çalışması sonra ben skill kullanmayı kesince normale dönmesi bu fanlarla ilgili bir sorun yaratmaz değil mi ?

Bunun dışında size ek bir soru sorayım hocam. Win 11'de auto HDR açık tutuyorum ama kullandığım oyun bilgisayarı aynı zamanda iş bilgisayarım ve günün 9-10 saati iş yapıyorum. Auto HDR özelliği açık tutmam bir zarar teşkil eder mi ? sadece oyun oynarken veya video izlerken mi açsam ?

1900MHz ile çalışırken birden 2500 MHz'lere çıkıp fanların çok hızlı çalışması sonra ben skill kullanmayı kesince normale dönmesi bu fanlarla ilgili bir sorun yaratmaz değil mi?

Bunun dışında size ek bir soru sorayım hocam. Windows 11'de Auto HDR açık tutuyorum ama kullandığım oyun bilgisayarı aynı zamanda iş bilgisayarım ve günün 9-10 saati iş yapıyorum. Auto HDR özelliği açık tutmam bir zarar teşkil eder mi? Sadece oyun oynarken veya video izlerken mi açsam?

Hayır bir sorun olmaz HDR kullanmak.yalnız monitör kenarlarınız normale göre ısınır.
Bu fan hızı sizi rahatsız ediyor mu? 450W fazla bir değer olduğu için zaten fanları çalıştırmak zorunda yoksa kart soğumaz. Eğer ki otomatik fan ayarını kullanıyorsanız sorun yok kart kendi ayarlar.

Hayır bir sorun olmaz HDR kullanmak.yalnız monitör kenarlarınız normale göre ısınır.
Bu fan hızı sizi rahatsız ediyor mu? 450W fazla bir değer olduğu için zaten fanları çalıştırmak zorunda yoksa kart soğumaz. Eğer ki otomatik fan ayarını kullanıyorsanız sorun yok kart kendi ayarlar.
Rahatsız etmiyor sadece birden fanların çok hızlı dönmesini merak ettiğim için konuyu açtım ama normal sanırım anladığım kadarıyla. Arkadaşım aynı kartı kullandığı için bana kendi yaptığı ayarı gönderdi import ettim uygulamadan.

Hocam bir sorum olucak size kartın bios switch ayarı 3 kademeli. Default, OC, primary ve secondary. Bunun faydası var mı hangisini kullanmak gerekiyor. Power Corsair RM750X. @Spyhis

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı