Sapphire nasıl bir markadır?

Makaleler
4
Sapphire 2001 yılında kurulmuş, dünyada ekran kartı üretiminde lider kategorisinde sayılan bir firmadır. Piyasada MSI, ASUS, Gigabyte gibi firmalardan kat ve kat daha iyi dayanıklılığa sahip ekran kartı üretir, ürettiği ekran kartında birinci amacı dayanıklılık olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sadece AMD ekran kartı üreten firma adeta bu konuda uzmanlaşmıştır, daha öncesinde inanmayacaksınız fakat, 6 sene aralıksız mining amaçlı kullanılmış bir Sapphire Pulse RX 470 termal bakım için gelmişti, sahibine sorduğumda uzun süredir bakım yapmadan mining yaptığını ve daha önce hiçbir kartın arızalanmadığından bahsetti, özellikle Sahibinden'de ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalara nazaran daha az arızalı ilanı olur bu markanın, kartlarda kendine özgü bir tasarımı vardır.

Sapphire Pulse RX 5600 XT PCB:

1702671589935.png

Sapphire Pulse 6500 XT kullanıyorum performansı iyi ama ısınma sorunu var. VRAM sıcaklığı 105 derecelere geliyor fanlar 2500 RPM'lere kadar çıkıyor.

Bende Sapphire RX 6650 XT Nitro Gaming OC+ kullanıyorum efane bir şey 1-2 denedir kullanıyorum hiç bakım yaptırmadım. Kartın 70-75'i geçtiğini hiç görmedim.

Sapphire adı bilinen kaliteli bir marka ama her kaliteli markanın da kusurları vardır.
Gördüğüm kadarıyla 6000 serisinde Pulse modelleri biraz sıcak çalışıyor. F/P dengesi mükemmel olmasa gözümden düşerdi.

Gördüğüm kadarıyla 6000 serisinde Pulse modelleri biraz sıcak çalışıyor.
Kullanılan soğutma bloğu ve bakır boru 6700XT gücü için yetersiz. Yani hava akışı iyi olan sistemde 71 derece normal, 83 derece hotspot sıcaklığı ortalamasında çalışıyor ama diğer modellerde bu sıcaklıklarla ancak yaz sıcağında ulaşılıyor.

Ayrıca fan eğrisi ayarı sorunu yaşadım yaklaşık 2 ay ve iyice soğumuştum AMD'den. Sapphire inatla sorunu AMD sürücü yazılımında olduğunu söylese de öyle çıkmadı. En son bir arkadaş fan ayarı yaparken rpm yüzde hızını 15-20 birim daha düşük yazmam gerektiğini söyledi. Deneyince düzgün çalıştı.

Sapphire müşteri temsilcisi in mesajlara geri dönüş hızı mükemmel ama onu da belirteyim. Talep oluşturduktan sonraki 6 saat içinde dönüş yapıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı