Sapphire Nitro Plus RX 590 FPS sorunu

selcuk81

Centipat
2 aylık PC topladım. Ryzen 5 2600 ve Sapphire Nitro Plus RX 590 ekran kartım var. 16 GB RAM var. Sorunum su ki, PC fomatladıktan sonra eger ki Radeon driverini kurarsam LOL'de ve PUBG Lite'da FPS düşmesi oluyor. Mesela FPS 200 iken birden 50'ye düşüp çıkıyor takılma yapıyor anlık. Ancak, Radeon driverini kumaz da Windows'un kurdugu sürücü ile devam edersem, bu sıkıntılar olmuyor ve FPS'de bariz daha yüksek oluyor. LOL'de mesela 120-130 iken FPS 200 civarı veriyor. Bu konuda bir yeşillendiren olursa cok memnun olurum. Bir de Windows'un kurdugu ekran kartı driverini nereden bulup indirebilirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Guncel

Son düzenleme:
19.9.2 sürümünü kurabilirsin. Windows'u güvenli mod ile başlat. DDU programıyla eski sürücülerini sil. Daha sonra bu sürümü yükleyip test et. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

Eyvallah ustad, dediginiz surucuyu yukledim on numara oldu. Drop mrop yok. Bu yeni driverleri denemeden piyasaya suruyor amd anladilan, 3 aydir dropun sebebini ariyorum.

Aynı ekran kartına, aynı işlemciye, tıpkı sen gibi 16GB RAM'e sahibim. Yeni çıkan 20'li driver'ların hemen hepsini kurup onlarca oyunda denedim hatta şu an 20.1.3 kurulu, az sonra ise 20.2.1'i kuracağım. Bunlara rağmen en ufak hata ile karşılaşmadım. Bu şekilde sistemsel kararsızlık yaşıyorsanız her zaman DDU ile güzelce silip temiz kurulum yapın. Ya da AMD'nin kendi Cleanup Utility programını kullanın:

Baskan kac kere format attim ben hatirlamiyorum. Ddu falan denedim.Anlik drop hep oluyordu ta ki hic driver yuklemeden windowsun kurdugu driverla deneyene kadar, droptan kurtulamadim. Ustadin verdigi driverda da sorun yok. Daha da ugrasmam biktirdi beni.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı