Sapphire Nitro+ RX 570 uygun sistem önerisi

PPrens

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba elimdeki DDR3 işlemci, anakart ve RAM'i DDR4'e yükseltmek istiyorum. Geçen yıl aldığım Sapphire Nitro Radeon RX570 4 GB ekran kartı sabit kalmak koşuluyla yeni bileşenler alacağım fakat çok bilgim olmadığı için karar veremiyorum. Fiyat/Performans ürünü olduktan sonra bütçe çok da önemli değil. Genel olarak Single Player oyunlar onuyorum, ürünler için ayrı ayrı problemlerimi yanlarına yazdım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Aklımdaki ürünler ise şu şekilde;

İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI X570-A PRO AM4 soket anakart (fanı var diye bunu düşündüm fakat fiyatına göre abartı ise daha uygun bir öneri alabilirim.)
RAM: Herhangi bir marka 3000-3200-3600 MHz (yine önerilere göre seçeceğim).

elimde bulunan bileşenler ise şunlar:

Güç kaynağı:Xigmatek Praxis 1801 AFPC 600W Siyah Kasa Usb 3.0 12cm Fan Kasa Fiyatları ve Özellikleri (kasa içerisinden çıkan 600W PSU kullanmayı düşünüyorum, sizce yeterli midir?.)

SSD: SanDisk 240GB.
Harddisk: 13 yıllık Seagate Barracuda 500 GB (ilerleyen zamanlarda yenileyeceğim, harddisk yerine bir SSD daha takarım büyük bir ihtimalle tabii böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ayrıca mantıklı mı çünkü ona göre bir anakart seçmeliyim?)
Monitör: Philips 75 Hz IPS monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba elimdeki DDR3 işlemci, anakart ve RAM'i DDR4'e yükseltmek istiyorum. Geçen yıl aldığım Sapphire Nitro Radeon RX570 4 GB ekran kartı sabit kalmak koşuluyla yeni bileşenler alacağım fakat çok bilgim olmadığı için karar veremiyorum. Fiyat/Performans ürünü olduktan sonra bütçe çok da önemli değil. Genel olarak Single Player oyunlar onuyorum, ürünler için ayrı ayrı problemlerimi yanlarına yazdım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Aklımdaki ürünler ise şu şekilde;

Anakart: MSI X570-A PRO AM4 soket anakart (fanı var diye bunu düşündüm fakat fiyatına göre abartı ise daha uygun bir öneri alabilirim.)

Güç kaynağı:Xigmatek Praxis 1801 AFPC 600W Siyah Kasa Usb 3.0 12cm Fan Kasa Fiyatları ve Özellikleri (kasa içerisinden çıkan 600W PSU kullanmayı düşünüyorum, sizce yeterli midir?.)

Harddisk: 13 yıllık Seagate Barracuda 500 GB (ilerleyen zamanlarda yenileyeceğim, harddisk yerine bir SSD daha takarım büyük bir ihtimalle tabii böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ayrıca mantıklı mı çünkü ona göre bir anakart seçmeliyim?)

700 lira sizin için büyük bir para mıdır? Mesela anakartı B450 yapsanız da işlemci veya ilerdeki ekran kartını daha iyi alsanız?

Eğer bütçe az ise B550M anakart çok rahat işinizi görecektir. RAM MHz'leri en az 3200 olursa iyi olur. PSU yeterlidir fakat değiştirmelisiniz. Harddiskinizi de istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Sanırım B550M anakartta 4 SATA girişi var. Yani 4 tane SATA SSD veya harddisk takabiliyorsunuz anlamına geliyor. Fakat bütçenizi belirtirseniz çok daha iyi bir sistem toplayabiliriz.

Seçtiğiniz işlemci ve anakart ikilisi gayet güzel lakin anakartta fan olmasının sebebi X570 çipseti. Tüm X570 anakartlarda fan var.
RAM olarak bulabildiğiniz en ucuz 3000MHz 8 GB bellekten 2 adet alabilirsiniz, lakin Turbox ve Vengeance LPX'den uzak durun. SSD ile anakart arasında uyum sorunu çıkmaz merak etmeyin bu arada. SSD olarak SanDisk SSD Plus ise almayın, SSD Ultra modelini seçtiyseniz alabilirsiniz.

700 lira sizin için büyük bir para mıdır? Mesela anakartı B450 yapsanız da işlemci veya ilerdeki ekran kartını daha iyi alsanız?
Hocam fiyat/performans olarak iyisi olsun da veririm ben önemli değil. Yani pc canavarı değilim ev kullanımı için istiyorum o yüzden boşa para vermekte mantıksız keza işlemci için B450 daha uygunsa alırım. Araştırdığım kadarıyla B450 modeller ryzen 5 lere oldukça uyumlu fakat m2 soğutması bulunmuyor bu önemli mi sizce? Birde işlemciyi yükseltmek elimdeki ekran kartına çokta bir fayda sağlamaz zannımca, yine de önereceğiniz model veya sistem varsa bakabilirim. Ekran kartını en azından bir kaç yıl değiştirmeyi düşünmüyorum.
Giriş seviyesi bir x570 alacağınıza orta segment B550 alın. Ayrıca o modelin fanları çok sesli.
Peki ryzen 5 3600 için en iyisi hangisidir? Monitörü 18" den 24" e yükselttikten sonra oyunların çözünürlüklerini yükseltmek zorunda kaldım fakat bu sefer de kasmalar oluştu benim için bu problem ortadan kalksa yeterli. İşlemci için şu modellerden hangisi daha uygun olur?

Son düzenleme:
Hocam fiyat/performans olarak iyisi olsun da veririm ben önemli değil. Yani PC canavarı değilim ev kullanımı için istiyorum o yüzden boşa para vermekte mantıksız keza işlemci için B450 daha uygunsa alırım. Araştırdığım kadarıyla B450 modeller Ryzen 5'lere oldukça uyumlu fakat M.2 soğutması bulunmuyor bu önemli mi sizce? Bir de işlemciyi yükseltmek elimdeki ekran kartına çok da bir fayda sağlamaz zannımca, yine de önereceğiniz model veya sistem varsa bakabilirim. Ekran kartını en azından birkaç yıl değiştirmeyi düşünmüyorum.

Anladım. Sizde benim dediğimi bir nebze anlamışsınızdır. Dediğim şey Ultra Uber bir uzay donanımı toplamadığınız sürece saçma olur bana göre. İleride (2 yıl sonrasında) bir ekran kartı aldığınızda emin olun ki o 800 lira çok fark eder. Mesela 2200'e 1660 bulunurken 3000'e RTX 2060 bulunuyor. Soğutma konusunda bir şey diyemeyeceğim ama emin olun ki BX50 serisi anakart kullanan topluluk hiç de az değil. Gigabyte'ın S2H modeline bakabilirsiniz(B450). İyi sosyaller.

Eğer bütçe az ise B550M anakart çok rahat işinizi görecektir. RAM MHz'leri en az 3200 olursa iyi olur. PSU yeterlidir fakat değiştirmelisiniz. Harddiskinizi de istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Sanırım B550M anakartta 4 SATA girişi var. Yani 4 tane SATA SSD veya harddisk takabiliyorsunuz anlamına geliyor. Fakat bütçenizi belirtirseniz çok daha iyi bir sistem toplayabiliriz.
Hocam 3000 civarında gibi düşünebiliriz. Çok uygun ürünler denk gelirse artırıp azaltabilirim malum efsane cuma günleri başladı.
Seçtiğiniz işlemci ve anakart ikilisi gayet güzel lakin anakartta fan olmasının sebebi X570 çipseti. Tüm X570 anakartlarda fan var.
RAM olarak bulabildiğiniz en ucuz 3000MHz 8 GB bellekten 2 adet alabilirsiniz, lakin Turbox ve Vengeance LPX'den uzak durun. SSD ile anakart arasında uyum sorunu çıkmaz merak etmeyin bu arada. SSD olarak SanDisk SSD Plus ise almayın, SSD Ultra modelini seçtiyseniz alabilirsiniz.
Hocam ryzen 5 3600 de sürekli ısınma probleminden yakınanları gördüğüm için fanlı almak istemiştim ama oda gürültü yapıyormuş anladığım kadarıyla daha düşük bütçeli bir anakart alıp kalan 300 tl ye ayrıca soğutma sistemi alsam nasıl olur sizce?
Hov
Hocam

Bunu öneriyor herkes fakat siz almayın demişsiniz problemlimi bu model?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı