PPrens
Hectopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar merhaba elimdeki DDR3 işlemci, anakart ve RAM'i DDR4'e yükseltmek istiyorum. Geçen yıl aldığım Sapphire Nitro Radeon RX570 4 GB ekran kartı sabit kalmak koşuluyla yeni bileşenler alacağım fakat çok bilgim olmadığı için karar veremiyorum. Fiyat/Performans ürünü olduktan sonra bütçe çok da önemli değil. Genel olarak Single Player oyunlar onuyorum, ürünler için ayrı ayrı problemlerimi yanlarına yazdım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Aklımdaki ürünler ise şu şekilde;
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI X570-A PRO AM4 soket anakart (fanı var diye bunu düşündüm fakat fiyatına göre abartı ise daha uygun bir öneri alabilirim.)
RAM: Herhangi bir marka 3000-3200-3600 MHz (yine önerilere göre seçeceğim).
elimde bulunan bileşenler ise şunlar:
Güç kaynağı:Xigmatek Praxis 1801 AFPC 600W Siyah Kasa Usb 3.0 12cm Fan Kasa Fiyatları ve Özellikleri (kasa içerisinden çıkan 600W PSU kullanmayı düşünüyorum, sizce yeterli midir?.)
SSD: SanDisk 240GB.
Harddisk: 13 yıllık Seagate Barracuda 500 GB (ilerleyen zamanlarda yenileyeceğim, harddisk yerine bir SSD daha takarım büyük bir ihtimalle tabii böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ayrıca mantıklı mı çünkü ona göre bir anakart seçmeliyim?)
Monitör: Philips 75 Hz IPS monitör.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI X570-A PRO AM4 soket anakart (fanı var diye bunu düşündüm fakat fiyatına göre abartı ise daha uygun bir öneri alabilirim.)
RAM: Herhangi bir marka 3000-3200-3600 MHz (yine önerilere göre seçeceğim).
elimde bulunan bileşenler ise şunlar:
Güç kaynağı:Xigmatek Praxis 1801 AFPC 600W Siyah Kasa Usb 3.0 12cm Fan Kasa Fiyatları ve Özellikleri (kasa içerisinden çıkan 600W PSU kullanmayı düşünüyorum, sizce yeterli midir?.)
SSD: SanDisk 240GB.
Harddisk: 13 yıllık Seagate Barracuda 500 GB (ilerleyen zamanlarda yenileyeceğim, harddisk yerine bir SSD daha takarım büyük bir ihtimalle tabii böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ayrıca mantıklı mı çünkü ona göre bir anakart seçmeliyim?)
Monitör: Philips 75 Hz IPS monitör.
Son düzenleyen: Moderatör: