Sapphire RX5700 XT Pulse kullanıyorum, çok memnunum. Nitro şu an kullandığımın bir üst modeli ve 5700 XT AIB'ler içinde en iyisi. Pulse bile bu kadar iyiyse Nitro'yu düşünmeden alırdım.
AMD için en iyi kartları Sapphire yapıyor, ve en üst serisi Nitro serisi.
hocam toplamaya başladığım sistem sizinki ile hemen hemen aynı. RAM, ekran kartı ve PSU eksiğim kaldı. RAM olarak Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram bunu düşünüyorum ancak sırf RGB için fazladan 200 TL vermeye gerek var mı? Kullanmış olduğunuz RAM de sorun yaşıyor musunuz? MSI sitesinde baktığımda sizin kullandığınız RAM uyumluluk listesinde gözükmüyor ondan dolayı bir sorayım dedim. Ekran kartı olarak Sapphire Nitro+ RX 5700 XT düşünüyorum. PSU için ise karar veremedim.
Hocam RAM'leri RGB'li alıp almamak tamamen size kalmış. Ben sırf RGB olacak diye 200-300 lira fazla vermek istemedim açıkçası. Kullandığım RAM'ın uyumluluğu konusunda ise sorun yaşamadım. Xmp modunda 3200 Mhz CL16 olarak sıkıntısız kullanıyorum. Özellikle bu RAM'i seçtim çünkü izlediğim birkaç incelemede Ryzen 3000 serisi ile kullanıldığında diğer 3200 CL16 RAM'lere göre çok daha iyi performans verdiği hatta zaman zaman 3600 CL16 ve 3200 CL14'lerden bile daha iyi performans verdiğine dair testler vardı. Test videolarından bir tanesi:
RAM'leri sipariş etmeden önce aldığım yer ile (Sinerji Bilgisayar) iletişime geçip kullanacağım sistem ile uyumlu olup olmayacağını sordum, bir test edip size geri dönelim dediler. Ertesi gün uyumlu olduğunu ve bir sorun yaşarsam iade alabileceklerini belirttiler.
Sizin linklediğiniz RAM'ın iki modeli var, dikkat etmenizi öneririm. Biri Samsung altyapılı (pahalı olan) diğeri başka bir marka.
Ekran kartı için Sapphire RX5700 XT Nitro şu an en iyisi. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.
PSU da ben 850W aldım, sistemime biraz fazla aslında. İndirim zamanı sistemi toplamadan almıştım. İleriye dönük bir PSU, sistemi upgrade edersem de değiştirmeden kullanabileceğim bir model. FSP çok kalitelidir.
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16) Kullandığım RAM bu. Almadan önce info@sinerji.gen.tr adresine kullanmayı düşündüğünüz sistemi yazıp mail atın, uyumlu olup olmayacağını sorun yine de RAM ile. Çabuk geri dönüş sağlıyorlar. Evet linklediğiniz PSU'yu kullanıyorum.Evet bende hem buradaki sistem toplama videoları olsun hemde başka yerlerdeki sistem toplama videolarında bu RAM kullandıklarını gördüm. Devir tasarruf devri o yüzden boş yere 200 TL vermeye gerek yok. Uyumluluk olarak MSI kendi sitesinden bakmıştım ama dediğiniz gibi eğer sorun yaşamadıysanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kullanmış olduğunuz RAM linkini atabilir misiniz?
Nitro+ fiyatının biraz düşmesini bekliyorum açıkçası
FSP Hydro G 850 Serisi 80Plus Gold 850W Full Modüler Power Supply kullanmakta olduğunu PSU bu değil mi?
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16) Kullandığım RAM bu. Almadan önce info@sinerji.gen.tr adresine kullanmayı düşündüğünüz sistemi yazıp mail atın, uyumlu olup olmayacağını sorun yine de RAM ile. Çabuk geri dönüş sağlıyorlar. Evet linklediğiniz PSU'yu kullanıyorum.
Bende bir sıkıntı çıkmadı montajda hocam. Siz başka parçaları tercih ederseniz dikkat ederek alın ama.Şimdi onlarla iletişime geçip bilgi alayım fiyat diğer sitelere göre uygun gözüküyor. PSU da kablolarda sorun yok demi yani giriş pinleri ekran kartı olsun anakart olsun yeterli sayıda.
ASUS TuF modelleri asusun rezil soğutmalarına sahip olan kasası çöp gibi soğutma bloğuna gram önem verilmemiş serisidir. Kesinlikle nitro veya sapphire pulse daha iyi olacaktır.Açıkçası şuan 3-4 gündür full kullanıyorum, yani bilgisayar sürekli açık ve Black desert online altta çalışırken bir başka oyun daha oynuyorum, bana mısın demedi. Yani bendeki kartta wattman hatası falan almadım. Pc de kitlenme, siyah ekran vs de olmadı çok şükür...
Ben olsam asus tuf modelini alırdım, 3300₺ ye yakın bir fiyatı var, 3 fanlı fakat fanları biraz küçük gibi, nasıl bir soğutma performansı var bilmiyorum. Ama dediğim gibi bendeki Sapphire Pulse modeli bu şekilde ve gayet memnunum...