Sapphire NITRO+ RX 5700 XT alınır mı?

Merhaba hocam, ben de perşembe günü Sapphire Pulse RX 5700 XT modelini aldım. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Bundan önce MSI Gaming X 1070 kullanıyordum. 5700 XT'ye geçince şok oldum gerçekten... Hiçbir ayar yapmadan, sadece kesinleştirme vs gibi ayarları aktif ettik ve Forza Horizon 4, GTA 5, rage 2, Control, Black Desert Online, Assassin's Creed Odyssey'de ekran kartını test ettim. 75 dereceyi geçtiğini görmedim. Ortalama 73 derecede çalışıyor, fan hızları 75 derecede 1600-1700RPM'de dönüyor. Bunun altındaki sıcaklıklarda 1300 civarında ve hiç de rahatsız edici değil. Oyunlardaki performansı ise ayarları fulledim ve öyle oynuyorum artık, 144 Hz 2 k ViewSonic monitör kullanıyorum. FPS değerleri bütün oyunlarda yüksek ayarlarda şu şekilde;
Assassin's Creed Odyssey - ortalama 70 FPS.
GTA 5 ortalama 85 FPS.
Rage 2 ortalama 80 FPS.
Control ortalama 85 FPS.
Forza Horizon 4 ortalama 95 FPS.
Black Desert Online ortalama 115 FPS.
Ayrıca dediğin gibi ekran kartının WattMan ayarlarına hiç ellemedim, çünkü daha önce Sapphire Pulse RX 580 8 GB kullandım ve WattMan'de çökmeler yaşıyordum. O yüzden hiç kurcalamadım ve iki gündür sorunsuz kullanıyorum. Zaten kart gerektiği durumda kendini 2020 MHz hıza bile çıkarıyor. Bu iniş çıkış sırasında en ufak bir kasma takılma olmuyor... Son olarak şu an GTA 5 Online'da Very High ayarlarda şu görseli bırakıyorum 🙂 ben ekran kartını yukkodan 3110₺'ye aldım, ama şu an Vatan'da KDV indirimi ile 2970₺'ye bulmanız mümkün, bunu da hatırlatayım... İyi günler dilerim 🙂

Merhaba. GTX 1080 ekran kartım arıza yaptı ve doa raporu aldım ASUS daha bana yollamadı ama 2, 3 güne gelir diye düşünüyorum. NVIDIA kartlar şu anki dönemde çok pahalılar 4.000₺ civarına bu karttan buldum performans olarak RTX 2070S ile kapışıyor dediler.

Biraz araştırma yaptım kartı kullananlarda mavi ekran, siyah ekran veya bazen PC açılırken kartı görmeme gibi sorunlar oluyormuş. Siz uzun süredir kullanıyorsunuz deneyiminizi paylaşabilir misiniz acaba?

Konuyu da hortlattığım için kusura bakmayın :)

Merhaba. GTX 1080 ekran kartım arıza yaptı ve doa raporu aldım ASUS daha bana yollamadı ama 2, 3 güne gelir diye düşünüyorum. NVIDIA kartlar şu anki dönemde çok pahalılar 4.000₺ civarına bu karttan buldum performans olarak RTX 2070S ile kapışıyor dediler.

Biraz araştırma yaptım kartı kullananlarda mavi ekran, siyah ekran veya bazen PC açılırken kartı görmeme gibi sorunlar oluyormuş. Siz uzun süredir kullanıyorsunuz deneyiminizi paylaşabilir misiniz acaba?

Konuyu da hortlattığım için kusura bakmayın :)
Kusura bakmayın biraz geç cevap verdiğim için... Öncelikle ben o bahsettiğiniz sorunlarla bic karşılaşmadım. O tür sorunlar başka ir bileşenden veya driver sürümünden Kaynakli olabilir... Ama benim tke şikayetçi olduğum konu bazı oyunlarda ufakta olsa optimizasyon sorunu oluşu, örneğin cod Warzone gibi, 10 dan fazla sürücü denedim ama bir türlü sorunsuz olanı bulamadım. Bu şekilde devam ediyorum. Ama size tavsiyem beklemeniz olacaktır. Nvidia nin 3000 serisi tanıtıldı ve 4800-5000₺ civarında rtx 3070 satılacak, tabi referans tasarım için bu fiyat. Ve rtx 3070, 2080 süper den %50 daha performanslı olacakmış, söylenene tabi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı