Stabil sürücü olarak hiçbir zaman eskiye dönmedim. Hep son sürücüyü kurdum ve hiçbir zaman sorun yaşamadım. Yaşadığım 1-2 sorun oldu ama bunlar tamamen Adrenalin Edition içerisinde olan sorunlardı.
- Her 5 bilgisayarı açışımda 1 kez Radeon ayarlarım sıfırlanıyordu. Ben de ayarlarımı dışa aktardım. Her sıfırlandığında tekrar içe aktarıyordum ama 24.1.1 sürümünde hiç olmadı böyle bir şey şu ana kadar. Çözmüşlerdir umarım.
- Şimdi ise 24.1.1 sürümünde CPU değerleri 0 gözüküyor bende.
Eki Görüntüle 2104197
Son sürümü kurun derim ben. Fan ve undervolt ayarı olarak da şöyle tavsiye verebilirim:
Undervolt ayarı:
MHz değerini ekran kartınızın sitesinde yazan frekansa ayarlayın. mV değerini de internetten referans alın. Mesela 6700XT'yi 1050mV'ta kullanan var ama ben sağlıklı olması açısından 1150mV'ta kullanıyorum.
Fan ayarı:
Öncelikle burada yapacağınız fan eğrisi "hotspot" sıcaklığını referans alacağını unutmayın.
Adrenalin Edition'da Performans -> Ayarlanıyor kısmına gelin, arka planda da Furmark testini başlatın pencereli modda. Adrenalin Edition'da özel fan ayarını aktif edip grafikteki tüm noktaları %50'ye getirin. %50 hızda fanın kaç rpm değerinde döndüğüne bakın. Benim fan mesela 2250 rpm hızında dönüyor %50'de. Fan hızı rahatsız ederse hızı biraz daha düşürüp test edin. Eğer sizin de %50 hızda 2250 rpm'de dönüyorsa şu eğriyi direkt uygulayıp Furmark testi yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2104211