Sapphire Nitro+ RX 6700 XT değerler nasıl?

Stabil sürücü olarak hiçbir zaman eskiye dönmedim. Hep son sürücüyü kurdum ve hiçbir zaman sorun yaşamadım. Yaşadığım 1-2 sorun oldu ama bunlar tamamen Adrenalin Edition içerisinde olan sorunlardı.

  1. Her 5 bilgisayarı açışımda 1 kez Radeon ayarlarım sıfırlanıyordu. Ben de ayarlarımı dışa aktardım. Her sıfırlandığında tekrar içe aktarıyordum ama 24.1.1 sürümünde hiç olmadı böyle bir şey şu ana kadar. Çözmüşlerdir umarım.
  2. Şimdi ise 24.1.1 sürümünde CPU değerleri 0 gözüküyor bende.


Son sürümü kurun derim ben. Fan ve undervolt ayarı olarak da şöyle tavsiye verebilirim:

Undervolt ayarı:
MHz değerini ekran kartınızın sitesinde yazan frekansa ayarlayın. mV değerini de internetten referans alın. Mesela 6700XT'yi 1050mV'ta kullanan var ama ben sağlıklı olması açısından 1150mV'ta kullanıyorum.

Fan ayarı:
Öncelikle burada yapacağınız fan eğrisi "hotspot" sıcaklığını referans alacağını unutmayın.

Adrenalin Edition'da Performans -> Ayarlanıyor kısmına gelin, arka planda da Furmark testini başlatın pencereli modda. Adrenalin Edition'da özel fan ayarını aktif edip grafikteki tüm noktaları %50'ye getirin. %50 hızda fanın kaç rpm değerinde döndüğüne bakın. Benim fan mesela 2250 rpm hızında dönüyor %50'de. Fan hızı rahatsız ederse hızı biraz daha düşürüp test edin. Eğer sizin de %50 hızda 2250 rpm'de dönüyorsa şu eğriyi direkt uygulayıp Furmark testi yapabilirsiniz.

 
Kasanın kapaklarını açıp çalıştır, sıcaklıkta iyileşme görürsen arka fanı yüksek kapasiteli iyi bir fanla değiştir. Ön kapağı da sök dene
 
Hocam rehbere bakarak biraz undervolt birazda fan ayari yaptim yuzde 40 rpm ustune çıkmayacak sekilde fanlarin sesini dahi duymamama ragmen hotspot 75 dereceyi ve normal sicaklik 65 dereceyi gecmiyor. 3 fanli model sogutmasi iyi ve biraz fan ayari verince çok çok daha iyi oldu gorselleri ve son testleri pasmark puani yeni ve eskisiyle ekleyecegim.

Güncelleme:
6700 XT Ekran kartına şu Undervolt ayarlarını uyguladım hocam.


Bu ayar sonrası normalde Gpu hot spot 91 derecelerde çalışırken fanlara yüzde 50 civarına ayarlarda görüldüğü gibi rahatsız edici ses yapmayacak kadar yeniden ayar verdim. Gpu Frekanslarını ise çok olmayacak şekilde fabrikasyon değerlerine yaklaştırdım ve biraz voltajı düşürdüm.

Hiçbir ayar yapmadan olan furmark testi:



Undervolt ayarı yapıldıktan sonraki Furmark testi:



Hiçbir ayar yapılmadan önceki 3DMARK testi:



Undervolt yapıldıktan sonraki 3DMARK testi:



3D Mark ve Furmark testlerinde bir nebze puan ve fpsde düşüklük var lakin sıcaklık değerlerinde çok ciddi bir düşüş mevcut hocam. Ayrıca overclock yapmadım ve oyun içerisindeki sıcaklıklar testlerdekinden daha düşük yardımcı olan herkese teşekkürler ilerleyen zamanlarda dahada stabil hale getiririm diye umuyorum )






 
Son düzenleme:
Tebrikler hocam, hayırlı olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…