- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Elektronik Mühendisi
Stabil sürücü olarak hiçbir zaman eskiye dönmedim. Hep son sürücüyü kurdum ve hiçbir zaman sorun yaşamadım. Yaşadığım 1-2 sorun oldu ama bunlar tamamen Adrenalin Edition içerisinde olan sorunlardı.Hocam dediklerinizi tek tek deneyecegim peki bu undervolt islemini ayrintili bir sekilde yazarsaniz uzun zamandır aklimdaydi. Biraz voltaj düşürüp birazda fan ayari yapmak istiyorum.
Ayrica hocam gorselde fan hizi rpm yaziyor 1100 rpm civarında. Yani sizin dediginiz gibi biraz fan ve undervolt yaparak daha iyi hale geleceğini dusunuyorum. Onun dışında birde stabil driver sorunumuz var hangi driver onerilir ?
- Her 5 bilgisayarı açışımda 1 kez Radeon ayarlarım sıfırlanıyordu. Ben de ayarlarımı dışa aktardım. Her sıfırlandığında tekrar içe aktarıyordum ama 24.1.1 sürümünde hiç olmadı böyle bir şey şu ana kadar. Çözmüşlerdir umarım.
- Şimdi ise 24.1.1 sürümünde CPU değerleri 0 gözüküyor bende.
Son sürümü kurun derim ben. Fan ve undervolt ayarı olarak da şöyle tavsiye verebilirim:
Undervolt ayarı:
MHz değerini ekran kartınızın sitesinde yazan frekansa ayarlayın. mV değerini de internetten referans alın. Mesela 6700XT'yi 1050mV'ta kullanan var ama ben sağlıklı olması açısından 1150mV'ta kullanıyorum.
Fan ayarı:
Öncelikle burada yapacağınız fan eğrisi "hotspot" sıcaklığını referans alacağını unutmayın.
Adrenalin Edition'da Performans -> Ayarlanıyor kısmına gelin, arka planda da Furmark testini başlatın pencereli modda. Adrenalin Edition'da özel fan ayarını aktif edip grafikteki tüm noktaları %50'ye getirin. %50 hızda fanın kaç rpm değerinde döndüğüne bakın. Benim fan mesela 2250 rpm hızında dönüyor %50'de. Fan hızı rahatsız ederse hızı biraz daha düşürüp test edin. Eğer sizin de %50 hızda 2250 rpm'de dönüyorsa şu eğriyi direkt uygulayıp Furmark testi yapabilirsiniz.