Sapphire Pulse RX 5700 XT düşük performans sorunu

frknnrl6

Centipat
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 hafta önce şu sistemi topladım.
  • MSI B450M PRO VDH Plus anakart
  • 1x16 G.Skill 3200MHz RAM
  • Sapphire Pulse RX 5700 XT
  • Ryzen 5 3600
  • Corsair 550W PSU

Sorun şu, Battlefield 1 oynuyorum ve oyuna ilk girdiğim 5-10 dakika boyunca %90 civarı performansla 140 FPS neredeyse stabil aldıktan sonra GPU kullanımı %75'in üzerine pek çıkmıyor, sizce sebebi nedir?

Aklımda iki şüpheli var, birincisi tek kanal RAM özellikle 3. nesil AMD işlemciler için ciddi performans düşüşlerine sebep olabiliyormuş. İkincisi ise güç kaynağının yetersiz kalması fakat toplam güc tüketiminin 400W üzerine çıktığını hiç zannetmiyorum, GPU maksimum 160-170W civarında seyrediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi kere PSU'dan kaynaklı bir problem olduğunu sanmam. Parçaların içinde en fazla ekran kartınız güç harcıyor normale göre. 550W bence gayet yeterli bir değer sistem için. Bence RAM dual yapmanda fayda var. Bir de ekran kartının oyun performansı hakkında pek bir bilgi sahibi değilim henüz yeni bir kart çünkü. Daha bilgili arkadaşlar mutlaka okuyacaktır yazını. İyi forumlar.

Single channel RAM her zaman sıkıntı yaratıyor her ne kadar 16 GB olsa da. Sadece AMD özelinde değil, Intel tabanlı sistemlerde de single channel sıkıntı çıkarabiliyor, Intel laptopumda aynı sorunu yaşadım. PSU'nuz yeterli. Benzer bir sistem kullanıyorum, şimdiye kadar bahsettiğiniz performans düşüşlerini yaşamadım.

Sıcaklık değerlerinden dolayı thermal throttling yiyorsunuz tahminimce.

AfterBurner ile oyun içinde CPU ve GPU frekanslarını kontrol edin. Biri aşırı ısınıp frekans kısıyor olabilir.
Sıcaklık değerlerinden dolayı thermal throttling yiyorsunuz tahminimce.

GPU sıcaklığı %98 ile çalışırken 78'i geçmiyor. CPU kullanımı da zaten %50'yi geçmiyor ve sıcaklık olarak da 50 derecede.

Fakat yine de ilk 10 dakikada nasıl tam performans alabiliyorum onu açıklar mı acaba tek kanal/çift kanal olayı emin değilim. Acaba GPU'da donanımsal bir arıza olabilir mi diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…