İnceleme Sapphire Pulse RX 6600 XT

Elimden geldiğince akıldaki soru işaretlerini giderecek bir inceleme yapmaya çalışacağım. Fotoğraflarda göremediğiniz yerler yazı olarak ekleyeceğim ve bazı test videoları da ekledim. Aklımda daha fazla oyunla yapmak vardı ama bugün işlerim olduğundan ve uzun süreceğinden süreyi uzatmak istemedim. Malum 6600 XT stoklara uygun fiyatlı düşen bir model ve alıp almamak arasında kararsız kalıyor.

Öncelikle fotoğraflarda görünmeyen yerlerden başlarsam, kartta 3 adet DP, 1 adet de HDMI girişi bulunuyor. 5000 serisinden farklı olarak HDMI ilk sıraya değil 3. sıraya konulmuş. Güç girişi ise 8 pin şeklinde. Kutu bu şekilde görünüyor, içeriği de yine tüm Sapphire Pulse modelleri gibi çok sade. Daha önce kullandığım 5500 XT 8 GB'ın birebir aynısı diyebilirim.
image4.jpg
Burada kutunun içeriğini ve kartın ön yüzünü görebilirsiniz. Bir önceki kartıma kıyasla fanlarını ve boyutunu daha büyük buldum ama ağırlık olarak daha hafif.
image3.jpg
Kartın arka yüzü de bu şekilde görünüyor.
image1.jpg

Kartı kullandığım işlemci Ryzen 3 3300X, anakart MSI B550-A Pro, RAM Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB 3200 MHz ve güç kaynağı ASUS ROG Strix 550W 80+ Gold. Fanları sessiz ve güzel çalışıyor sıcaklık olarak 72 üzerini henüz görmedim ve bir darboğaz da yaşamadım. Sistemimle şimdilik yalnızca 2 oyunu ciddi olarak test edebildim bazılarının save dosyaları kaybolduğu için @alihanvardertyok . Onların da save dosyalarını indirip daha detaylı videolarla kanalıma ekleyeceğim.

(Handbrake ile boyut düşürdüğüm için görüntü çamur, darboğaz odaklı kısa videolar yükledim.)

Cyberpunk 2077 testi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Borderlands 3 testi;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Furmark ile stres testi sonucu ve benchmark linki;
Screenshot_2.jpg

Superposition Benchmark medium ve extreme sonuçları;
Superposition_Benchmark_v1.1_18004_1628971199.png

Superposition_Benchmark_v1.1_5571_1628970993.png

Sorular varsa hepsini tek tek yanıtlarım, fazladan fotoğraf istenirse yarın öbür gün yükleyebilirim. 3300X ile daha fazla oyunla test videoları yükleyeceğim ama biraz zaman alacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pulse modeli ekran kartı zorda kalınmadığo sürece önermem kaliteden alıyorlar. XFX çok daha iyi iş çıkarıyor bu konuda.

RX 590 Pulse'da ışık bile yoktu buna da şükür :d

Yalnız ben ışığı yine bulamadım. Bu kartta var mı çünkü yanmıyor. 😄

Pulse modeli ekran kartı zorda kalınmadığı sürece önermem kaliteden alıyorlar. XFX çok daha iyi iş çıkarıyor bu konuda.

Aldığım gün XFX MERC 308 ve Pulse modelleri kalmıştı. Maalesef XFX bu seride pek iyi iş yapamamış ben de Pulse modeline yöneldim. Sonra zaten fiyatlar aldı başını gitti.

Screenshot_2 (1).png

Yalnız ben ışığı yine bulamadım. Bu kartta var mı çünkü yanmıyor. 😄

Aldığım gün XFX merc 308 ve Pulse modelleri kalmıştı. Maalesef XFX bu seride pek iyi iş yapamamış ben de Pulse modeline yöneldim. Sonra zaten fiyatlar aldı başını gitti.

Eki Görüntüle 1142045

O kartta böyle grafik çıkmış olabilir ama RX580'de ciddi sorunlar var Pulse için 83 derece veriyor aslında test sonucuna göre bakıp almak lazım markalar da garip işller yapıyor sonuçta ikisi de orta halli markalar ROG gibi değiller.

Metro Exodus ve Witcher 3 testlerini buraya bırakıyorum. RDR2 ve Cyberpunk 2077 testlerini 3. sayfada paylaşmıştım.

@kino Sürücüler nasıl? Problem yaşadın mı?

Hayır stabil ve düzgün çalışıyor. Çökme, hata almadım. Yalnızca şu durum oldu onun da çözümünü paylaştım.

@alihanvardertyok Horizon Zero Dawn testini de yaptım.

Son düzenleme:
Hayır stabil ve düzgün çalışıyor. Çökme, hata almadım. Yalnızca şu durum oldu onun da çözümünü paylaştım.

@alihanvardertyok Horizon Zero Dawn testini de yaptım.

Yağ gibi akıyor. 🎯

Sırf AMD'nin yazılımı yüzünden vazgeçtim almaktan. Almayı çok istiyordum, daha uyguna geliyordu ama arkadaş yazılımla alakalı çok sorun yaşamış. Ben de aynı şekilde sorun yaşadım aslında. Yazılımı düzeltilse keşke :(
İyi yaptınız vazgeçmekle. RX 590, RX 5700XT, RX 6800XT ve son olarak RX 6700XT kullandıktan sonra Nvidia Fan Boy oldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı