Sapphire Pulse RX570 ITX 4 GB ve Ryzen 3 2200G Sistem

Umut Akarsu

Decapat
Arkadaşlar geçenlerde incehesap üzerinden alışveriş yaptım. Parçalar uyumlu mu veya ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

İşlemci: Amd Ryzen 3 2200G 3.5GHz
Ekran kartı: Sapphire pulse RX570 ITX 4GB
Anakart: Asus Prime A320M-A AM4 DDR4
Ram: Corsair Value Select DDR4 (1x8) 2400MHz CL16 1.2V
PSU: Corsair VS450 450Watt +80

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam uyumluluğu hakkında net bir şey söylemeyeceğim ama şu konuda kesin bir şey var. Anakarta aldığınız yerden bios güncellemesi yaptırmanız gerek. A320 serisi anakartlara 1. nesil Ryzen'lar ile güncelleme yapılıp Ryzen 2 takılabilir hale gelebilir.

Tam uyumluluğu hakkında net bir şey söylemeyeceğim ama şu konuda kesin bir şey var. Anakarta aldığınız yerden bios güncellemesi yaptırmanız gerek. A320 serisi anakartlara 1. nesil Ryzen'lar ile güncelleme yapılıp Ryzen 2 takılabilir hale gelebilir.
Bu güncelleme Asus'un kendi sitesinden mi yaptırılıyor ve kendimiz yapamıyor muyuz? Yaptırmanız lazım dediğiniz kısmı tam anlayamadım.

Bu güncelleme Asus'un kendi sitesinden mi yaptırılıyor ve kendimiz yapamıyor muyuz? Yaptırmanız lazım dediğiniz kısmı tam anlayamadım.
Şöyle, sizin işlemciniz Ryzen 2200G, bu işlemci yerine sizde varsa 1.nesi Ryzen takmanız gerek. Örnek olursa; Ryzen 5 1600, bu işlemciyi takıp Bios güncellemesi yapacaksanız. Ama size önerim bu işlerde yeni gibi birisiyseniz, yapmanızı önermem. Aldığınız yer olan İncehesap' gönderin, onlar BİOS güncelleyip gönderirler. Ya da arayıp bilgi alın, belki onlar yapıp göndermişlerdir. Ama yapılmadıysa bilgisayarda görüntü alamazsınız diye biliyorum.

Şöyle, sizin işlemciniz Ryzen 2200G, bu işlemci yerine sizde varsa 1.nesi Ryzen takmanız gerek. Örnek olursa; Ryzen 5 1600, bu işlemciyi takıp Bios güncellemesi yapacaksanız. Ama size önerim bu işlerde yeni gibi birisiyseniz, yapmanızı önermem. Aldığınız yer olan İncehesap' gönderin, onlar BİOS güncelleyip gönderirler. Ya da arayıp bilgi alın, belki onlar yapıp göndermişlerdir. Ama yapılmadıysa bilgisayarda görüntü alamazsınız diye biliyorum.

Görüntü alamazsınız dediğiniz kısımda anlatmaya çalıştığınız monitörün açılıp açılmamasıyla ilgiliyse pc yi açtığımda direk işletim sistemi kurmaya yönlendirdi zaten beni. Pc yi açıp normal kullanmakla ilgili diyorsanız onu bilmiyorum çünkü monitör ile ekran kartını bağlayan kablo HDMI olduğu için ve RX570 VGA kablo istediği için kabloyu

Hangi tür oyunlar işlemciye yük bindirip darboğaz yapar ve bu konu hakkındaki önerileriniz nelerdir ?
Sorun yok o zaman.

Sorun yok o zaman.
Telefonun hafif kasmasından ve siteye daha yeni kayıt olmamdan dolayı kime ne yazdığım tam belli olmamış kusura bakmayın. Ekran kartına uyan kablo bende olmadığı için bir ucu monitöre takılı olan kablonun diğer ucunu anakarta takmıştım ve o şekilde açılmıştı. BİOS güncellemesi yapılmışmıdır sizce anakartın ve sistem iyi mi fikrinizi yazarsanız mutlu olurum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı