Sapphire Pulse RX6800 sorunlu bir seri mi?

Yetersizlik hususunda, sistem raminden mi yoksa VRAM'den mi bahsediyorsunuz?
6800'u tercih etmenin bir nedeni 16 GB VRAM nedeniyle ileride çıkacak oyunlarda VRAM nedeniyle problem yaşamamak ve de uzun ömürlü kartı kullanmak istemem. Şu an 8 GB VRAM'li kartlarin Last of Us'i ultrada açmaya izin vermedigini gördüm. Geleceğe yatırım açısından siz hangi kartı tercih ederdiniz?
Sistem RAM'inden bahsediyorum. Hangi kartı alırsanız alın RAM'i mutlaka 32 GB'a çıkarmanızı öneririm. Bahsettiğiniz oyunlarda VRAM haricinde 16 GB RAM de yetersiz kalıyor.

Özetle;

Geleceğe yatırım için RX 6800 ve 16 GB daha RAM eklemelisiniz. Bugün hangi ekran kartını alacağınızı konuşuyoruz. Yarın ekran kartını aldığınızda oynadığınız oyunlarda donmalar, takılmalar hissedeceksiniz o zaman RAM'i konuşmaya başlayacağız. Öngörüde bulunup öneride bulunmak istedim :)

Alınabilir. MSI Mech gibi alt seviye soğutmaları var. O yüzden fiyatları ucuz üst seviyelerine göre. Bende ASUS GTX 1660 Super Dual EVO var. 3 yıldır oyun oynuyorum. 70 dereceye çıktığı oluyor. Ama hiçbir sorun yaşamadım. Bunlar ona göre ayarlılar. Sapphire Pulse da diğer modellere göre ısınabilir ama bu hemen bozulacak anlamına gelmez. Ama çok ısınıyor diyorsan biraz daha para verip Nitro+ alabilirsin. Veya başka marka üst seviye soğutma olabilir.

Alınabilir. MSI Mech gibi alt seviye soğutmaları var. O yüzden fiyatları ucuz üst seviyelerine göre. Bende ASUS GTX 1660 Super Dual EVO var. 3 yıldır oyun oynuyorum. 70 dereceye çıktığı oluyor. Ama hiçbir sorun yaşamadım. Bunlar ona göre ayarlılar. Sapphire Pulse da diğer modellere göre ısınabilir ama bu hemen bozulacak anlamına gelmez. Ama çok ısınıyor diyorsan biraz daha para verip Nitro+ alabilirsin. Veya başka marka üst seviye soğutma olabilir.

Nitro+sini sıfır olarak göremedim. 6800XT mevcut Amazon'da o da 19.5k bandında. Almışken gelecekte problem yasamayacagim uzun ömürlü F/P bir ürün olsun istedim. Yakın fiyatta 6800'ler 16.8k iken(merc , gigabyte, MSI) tek Sapphire 6700XT 11.5k bandındaydi. Gerçi benchmark ta aralarında fazla fark olmasa da +2000 TL vermeye deydi mi Pulse alarak emin olamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı