Daha fazla
- Meslek
- Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Selamlar, Sapphire R9 270x DP porttan Fujitsu B22-8 TS Pro monitöre bağladığımda ekranda taşma meydana geldi ne yaptıysam sorunu bir türlü çözemedim. Windows altında çözünürlük normal full hd de görünmesine rağmen monitörün bilgi ekranında çözünürlük 1856x1080 olarak görünüyor. Monitörü DP ile HP Elitebook 840 G3 cihazıma bağladığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum ayrıca Z170 Pro Gaming anakartıma bağlayınca da sorun yaşamıyorum, ekran kartının DP sürümü 1.2 4K 60Hz destekliyor. Kabloda sorun olsa yada monitörde sorun olsa diğer bağladığım kaynaklarda da sorun çıkarması gerekmez mi ? Sorun hakkında destek olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Bu arada BIOS ekranı da taşık vaziyette yani işletim sistemi özelinde görünmüyor sorun. DDU ile driver kaldırıp yükledim, yeniden firmware güncellemesi de yaptım.
Windows bilgi ekranı
Monitör bilgi ekranı
@Recep Baltaş Aklınıza gelebilecek bütün kombinasyonları denedim ? Kartın dp'u bozuk diyebilir miyiz ?
Windows bilgi ekranı
Monitör bilgi ekranı
@Recep Baltaş Aklınıza gelebilecek bütün kombinasyonları denedim ? Kartın dp'u bozuk diyebilir miyiz ?
Son düzenleme: