Sapphire R9 280 Molex Bağlantısında Görüntü Gitme Sorunu

Alper mobil

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce sistem topladım ve oyun oynarken ekran birden bu hale geldi:

sarı çizgili ekran.jpg

sarı ekran.jpg

Bu sorunumu başka bir foruma yazdım ve ekran kartım molex bağlı imiş onu sök güç kaynağından gelen 6+2 pinlik kablo ile bağla dediler ve sorun çözüldü. Ama ben dün kablo toplama işlemini yapmaya karar verdim ve 6+2 pinlik kabloyu söktüm ama yetişmedi. Ben de yine eski hali gibi bağladım ve çıt sesini duydum.

6 PIN ekran kerı bağlantısı.jpg

Ama tekrar aynı sorunla karşılaştım ne yapmalıyım ? Sorun AIDA 64 programında stres testine soktuktan sonra stres testini bitirirken sayılar hızlı bir şekilde değişirken, PES 2015 oyununda transfer yapma menüsünde hızlı bir şekilde aşağıya, yukarıya giderken ve yine PES 2015 oyununda 2 maçtan fazla maç yaparken meydana geliyor.

Sistemim :

● İşlemci → Intel core i5 4460
● Anakart → Msi h81m-p33
● Ram → Crucial (2x4) 8 gb ddr3 1600 mhz cl8
● Ekran kartı → Sapphire r9 280
● Ssd → Ocz vertex 460 serisi 120 gb
● Harddisk → Seagate 1 tb baraccuda 64 mb
● Güç kaynağı → High power 600w 80+ bronce (12v 540w)
● Kasa → Zalman z3 plus

Recep abi yardımına ihtiyacım var abi.
Moderatör kardeşlerim mobilden yazdığım için hata olduysa affedin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo yönetimini iptal edip doğrudan 6 PIN bağlantısını yap. Yeterli gelmiyor güç ve bundan dolayı kapanıyor kart.
Recep abim , soruma cevap yazdığın için o kadar mutluyum ki anlatamam ama ben sanırım sorunu anlatırken bir yanlış anlaşılma olmuş.
Ben ' Eski hali gibi bağladım ' derken molex ile bağlamadım , yine eskisi gibi kablo toplama yapmadan taktım güç kaynağından gelen 6+2 pinlik kabloyu çıt çıt sesini de duyduğumdan eminim ne yapmalıyım ?

Moderatör kardeşlerim , konunun başlığını değiştirir misiniz ?
Kasanın içinden fotoğraf:

Screenshot_2015-06-18-17-40-39_1.jpg

@Recep Baltaş

@MF başlığı değiştirelim lütfen. Ekran kartı molex bağlı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Alper mobil hocam bu sorunu böyle her seferinde farklı renklerde alıyorsunuz değil mi ? Bende de aynı problem var. Asus R9 280X'te oluyor ve güç kaynağım da Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver. Ben ekran kartını yolluyorum garantiye. 2. Kez yolladım.

@MF böyle bir güç kaynağı R9 280X'e yetmeyecek değil herhalde ? Tek korkum yanlış bağladığım için mi bu hatayı alıyorum acaba. 4 Kanallı güç kaynaklarının bağlama şekillerine göre mesela 4 kanalın 2 tanesini kullanma 2 tanesini devre dışı bırakmak gibi bir durumu var mı ? Yoksa ekran kartına direkt 6 ve 8 pini bağladıysak gücü 4 kanaldan da çekecek midir ?

Ben de aynı sorunu yaşamaktayım. Belirsiz sıklıklarda oluyor, bazen günde 3 defa, bazen haftada 1 defa falan. Gerçekten iğrenç.
Ben şahsen çok şükür MSI R9 280x ile değişim yaptım. Sorunum ortadan kalktı.

Ben şahsen çok şükür MSI R9 280x ile değişim yaptım. Sorunum ortadan kalktı.
Bende de R7 265 var ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü sadece CS:GO oynarken oluyor. 8 saat GTA V oynadım, 5-6 saat Battlefield 3 oynadım, 2 saat Watch Dogs oynadım hiç birinde olmadı sadece en sevdiğim oyun CS:GO'da inatçılık yapıyor. :(

Bende de R7 265 var ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü sadece CS:GO oynarken oluyor. 8 saat GTA V oynadım, 5-6 saat Battlefield 3 oynadım, 2 saat Watch Dogs oynadım hiç birinde olmadı sadece en sevdiğim oyun CS:GO'da inatçılık yapıyor. :(
Bende de Battlefield 4 ve ETS2'de arıza veriyordu. Değişim yaptım, hiçbir şekilde problemim yok. Tavsiyem Furmark stres testine sokmanız. 2-3 saat civarında birşey olmuyorsa sıkıntı yoktur bence. Ben yaklaşık 11 saat bıraktığımı hatırlıyorum. Yani Cuma gecesi açtım bıraktım, yaklaşık 11 saat sonra uyandığımda arıza vermişti. Ne zaman arıza verdiğini bilmiyorum tabi :) Ancak 1, 2 saatte de arıza verdiği oluyordu. MSI R9 280X'i de 8 saat kadar bıraktım testte, bir arıza vermedi vermemeye de devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı