Sapphire R9 280 Sistemde Görüntü Vermemesi ve Ekranda Çizikler Oluşması

devildare

Kilopat
Katılım
28 Aralık 2014
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bir sabah bilgisayarımı açtığımda hiç görüntü gelmediğini fark ettim. Ben de sorunun kaynağını ararken ekran kartının güç pinlerini tamamen söküp HDMI kablosunu da anakarttın HDMI çıkışına bağladım. Böylece görüntü geldi. Bu ekran üzerinden bilgisayarı formatladım. Yine de bilgisayar harici ekran kartı ile açılmadı. Hatta PCI-E kablolarını harici karta bağladığımda Mouse ve Klavyeye ışık gelmiyordu. Ben de işlerimin bazılarını da bilgisayardan yaptığımdan bir süre dahili ekran kartı ile kullanmaya devam ettim.

Bugün güç kaynağında aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir değişiklik yapıp pinlerini yerini değiştirdim ve çalışmaya başladı. Her ne kadar çalışssa da bir süre sonra ya ekran kartından performans alamıyorum. Ya da içeri çay kahve içmeye gittiğimde döndüğümde monitörde çizgiler ya da noktalarla karşılaşıyorum. Pes 2013 de bile atlayarak geçişler falan olmaya başladı. Ek olarak en soldaki fan çalışmıyor. Hep mi çalışmıyordu o kısmını hatırlamıyorum. Belki aşırı yüklenme olunca çalışıyordur o fan. Size kasa içerisinden bir kaç görüntü de paylaşmak istiyorum. Sizce sebepleri ne olabilir?

1-Ekran kartı ömrünü doldurmuş?
2-Güç kaynağı yeterli gücü karşılamıyor? (Bu zamana kadar çalışıyordu gerçi)
3-Güç kaynağının Pinlerinde arızalar meydana gelmiş?
4-Tozlanmadan dolayı bilgisayar performans gösteremiyor temizlenirse belki düzelir?
5-Ekran kartı anakarta çok ağır geldiği için yamulmalar meydana gelmiş ve ekran kartının slotu arızalanmış?
6-Hiçbiri aslında sorun şu şu şu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekipman
MSI Z97 MILITARY ANAKART
SAPHIRE 280X TRIX Ekran Kartı
Cougar 700 W PSU
Intel i5 4460
Samsung Evo 840 SSD
Gıgabyte 7200 RPM 1 TB HDD
DDy44m.png

3zpYj9.jpg

yqzLon.jpg

GDyo2b.jpg
 
Son düzenleme:
Ekrandaki çizgiler için önerim önce kabloya bak başka kablo ve başka port dene yine aynı ise ekran kartını fırınla yani direk fani filan sök kartı fırına koy 200c° de 10 dk beklet.

Bu işlem ömrü dolan kartları geri getiriyor çalışma ihtimali 60% 70% bu işlemi yapma nedenimiz ise GPU üzerinde zamanla temas etmeyen lehimleri tekrar eritip yerine getiriyor
 
Fırınlama işlemini denemiştim. Başka bir bilgisayarda da aynı hatayı verirse belki dediğinizi deneyebilirim. Çok tavsiye etmemişler gerçi. 1 ay sonra tekrar bozuluyor(muş).
 
Son düzenleme:
Fırınlama işlemini denemiştim. Başka bir bilgisayarda da aynı hatayı verirse belki dediğinizi deneyebilirim. Çok tavsiye etmemişler gerçi. 1 ay sonra tekrar bozuluyor(muş).
Dediğim gibi artık ümidin kalmadığı yerde gt210 a uyguladım yaklaşık 1 senedir kullanıyorum şansa bağlı olarak kullanım süresi değişebiliyor
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı