Sapphire R9 280x TRİ-X O.C ısınma sorunu

ierdogduu

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Youtube
Merhaba Arkadaşlar , en sonunda R9 280X aldım almasına ama çok ısınıyor oyunda 85 dereceye kadar çıkıyor
Boşta iken 50 derece daha yeni taktım kartı. neden böyle oluyor acaba bir fikri olan var mı ?

Normal değil aslında. Ekran kartı 90°'yi geçtiğinde zaten PC kendini muhtemelen kapatır. 90°'yi geçmek demek problem demek.

Eski ekran kartım normalde en fazla 70 dereceyi görüyordu. işlemci soğutucuda aldım. cooler master kasa stok olduğu için extra bir soğutucu yok. zar zor aldım kartı şimdi birde bu çıktı başıma

Kasa K350 mi? Hangi kasa kullanıyorsun. Oda sıcaklığı yüksek olmasın? Kasa yan kapağı açın arından oyunu açın bi' deneyin nasıl bir sıcaklık hissediyorsunuz.

Malesef kasa Exper oda sıcaklığı iyi gibi. birde öyle denemek lazım.
V-SYNC ile bir alakası olduğunu sanmıyorum fan hızı artınca sesi çok çıkıyor.
acaba hatamı yaptım bu ekran kartını almakla ?

Kasanın önünde arkasında veya üstünde fan yuvası varsa fan takabilirsiniz. (hava önden girecek, arkadan ve üstten çıkacak şekilde). Ama 280x için 85 derece çok yüksek değil.

Acaba sorun kasa mı kasayı değiştirip içi geniş bir kasa alsam dediğiniz gibi fan taksam. sorun çözülür mü ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…