Sapphire R9 285 niye bu kadar ucuz?

Sapphire marka ekran kartları diğer ekran kartı markalarına göre daha kalitesiz bileşenler üretir. O yüzden daha ucuz olur. Diğer markalara yönelmeni tavsiye ederim. Asus , Msi.

Hocam şöyle açıklayım. Öncelikle açıklamam @Elassar arkadaşımıza olsun. GPU Asus, MSI, Sapphire ve diğer markalarla aynı. Yani performanstan bir kaybınız olmuyor. Sapphirenin teknik desteği ve soğutması diğer markalardan düşük olduğu için yükte 70 derecede çalıştığını söyleyen çok kişi var. Vapor-X, Tri-X ve Dual-X bile buna fayda etmiyor. Sanki GPU ile bir teması yokmuş gibi soğutuyor. Kimler Sapphire almalı ? Düşük bütçeliler almalı. Son tercihiniz olmalı kesinlikle.

Uzun süre sapphire kullandım, technopatta yazılan kadar hiçbir yerde kötülenmiyor bu marka. Hiç de denildiği gibi kart ısınmadı,ses yapmadı.
Kullandım memnunum herkese tavsiye ederim.

Sapphire sadece AMD kartlarını üretiyor. Belki de AMD ile bir tür anlaşması vardır. Ben de yaklaşık 1 yıldır Sapphire'ın kartını (r7 260x) kullanıyorum, herhangi bir sorun -ısınma, ses vs- baş göstermedi.

Ben de yaklaşık 3 sene Sapphire HD 7870 kullandım hala da diğer bilgisayarımda takılı ve kullanmaktayım bir sıkıntı çekmedim.

Performans olarak o fiyattaki en iyi performansı sunar ama marka hiç iyi değil. Fiyat aşırı artmıyorsa, MSI, ASUS, PowerColor, XFX gibi markalar tercih edilmeli. Soğutma, ses, malzeme kalitesi ve çabuk yıpranma gibi sorunlar o markada çok olası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı