Sapphire R9 285 vs MSİ GTX 950

Peki sizce bu değerlendirmeye alınabilecek kadar önemli bir şey mi? Mesela Asus anakartları çok iyi ama monitörleri kötü diyelim Asus anakart alırken monitörleri neden değerlendirmeye alalım ki.
Sonuç olarak Sapphire yazılım olarak geride olsa bile Sapphire kart aldığın için o yazılımı kullanmak zorunda değilsin ve başka yazılım kullandığın için bir kaybın yok. Asus anakart ve Acer monitör kullanmak gibi. :)

Not: Asus monitörleri kötü kısmını sadece örnek vermek ve basit anlatım için yazdım yoksa gayet kaliteli monitörleri var.
Anakartla monitör örneklemesi nedir ALLAH aşkına ??
Bir donanım alıyorsanız o donanım aldığınız firma size her türlü yazılımsal desteği sağlamak zorundadır. Donanım yazılımlar sayesinde hayat bulur. Yazılımlar çok önemli bir noktadadır ve benim seçim tercihimdir. Herkes ince ayar yapamayabilir. Herkes çok bilgili olmayabilir. Yazılımı herkese hitap eden şekilde yapmak firmaların görevidir, zorunluluğudur. Ben Sapphire'da da rahat ediyorum o ayrı konu ama çok noksanlıklar var. Ama doğruyada doğru Sapphıre yol kat etti. Yapamayacağı bir şey olsa derim bu adamlar yapamaz bunu. Ben SAPPHIRE'ı dibine kadar bilirim. Kullanım kolaylığı sadece örnektir ki bu özelliğin en geç gelen firma da sapphire'dır.
Bilmezsiniz belki 2009-2010 yıllarında kullanıcılarını perişan etmişlerdir.
MSI ve ASUS bu konuda öncü olmuştur. İlk çıktığı zamanlar sırf oc genie özelliği yüzünden MSI alanlar biliyorum. Haklılarda.

Sonuç olarak Sapphire'ye çok ön yargılı davranıyoruz. Bir MSI ve ASUS olmasını bekleyemeyiz çünkü fiyatı onlara göre daha ucuz ama alınmayacak kadar da kötü değil. Kötü olsa AMD yıllardır ortak olmaz. Ben aldım karttan umutluyum ısınacağını sanmıyorum.

Kardeş AIDA64 ile sistemi 10 dakika boyunca test ettim kart 69 dereceyi geçmedi %44 fan hızında.
Adsız.png
stabilitytest.png

Herkez Sapphire almayın diyordu bu forum'da Recep abi'nin R9 270X incelemsinden sonra Sapphire karşı olan ön yargı bitti neredeyse, ama Nitro ekran kartları dışında neredeyse bütün Sapphire'lerin fanlarının sesli çalıştığı'da bir gerçek. :)

Sonuç olarak Sapphire'ye çok ön yargılı davranıyoruz. Bir MSI ve ASUS olmasını bekleyemeyiz çünkü fiyatı onlara göre daha ucuz ama alınmayacak kadar da kötü değil. Kötü olsa AMD yıllardır ortak olmaz. Ben aldım karttan umutluyum ısınacağını sanmıyorum.

Kardeş AIDA64 ile sistemi 10 dakika boyunca test ettim kart 69 dereceyi geçmedi %44 fan hızında.Eki Görüntüle 110092 Eki Görüntüle 110093
Dostum seni bekliyordum ilgin için teşekkürler :D

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Hocam bence detaylı bir inceleme yaparsanız forum açısından iyi olur. Başlıktaki gibi insanlar sırf Sapphire diye daha düşük performanslı ekran kartlarına razı geliyorlar aynı fiyata. Yada daha yüksek fiyatlı ürünler alıp sistemin diğer bileşenlerinden kısıyorlar. Eğer detaylı bir inceleme yapabilirseniz çok iyi olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı