Sapphire R9 290 TRI-X vs R9 390 Nitro vs RX480

Fiyat/Performans konusunda hangisi alınmalı?

• Oy verenlerin toplamı
    13

akrgz1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda İ5 6500 işlemcili bir sistem toplayacağım. Fakat bütçem bir süre kısıtlı olacağı için ekran kartını 2-3 ay sonradan ekleyeceğim. Aslında aklımdaki ekran kartı modeli Sapphire RX480 8GB di. Bu gün arkadaşım ile bilgisayar donanımları hakkında konuşuyorduk ve 2 adet ekran kartı önerdi. Bu kartlar İ5 6500 işlemciyle dar boğaz yaşar mı? Ya da performans ve güncellik konusunda hangisi daha alınmaya değerdir. Sizce bu 3 ekran kartı arasında hangisini tercih edebilirim ve bunun sebebi nedir?

Kullanacağım monitör :
LG 25" 25UM58 Full HD Ultra Wide IPS Monitör

Ekran Kartları :
Sapphire RX480 GDDR5 8GB NITRO+ 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Sapphire R9 390 NITRO GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RX480 diye düşünüyorum zaten. Ama arkadaşım kafamı kurcalamayı başardı. Diğer 2 kartıda biraz inceledim ve RX480 e oranla daha fazla ısındıklarını öğrendim. Özellikle R9 290 TRI-X in ciddi bir ısınma sorunu varmış. Tekrardan yeni nesil bir ekran kartının en doğru seçim olduğu ortada.

Bence RX480 çünkü yeni mimari yeni nanometre ile güç gereksinimi azaldı ve performansları arttı.

pardon yanlış yazmışım güç gereksinimi azaldı performans arttı

Yeni mimari olmasından ziyade daha az enerji daha yüksek performans.
Bu yüzden RX 480.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…