Sapphire Radeon R9 Fury Tri-X alınır mı?

Arkadaşlar, Letgo'da gezerken bu modeli buldum. Adam ile daha belli olmamak ile birlikte GTX960 2 GB artı 400 TL şeklinde anlaşabiliriz.(Adam 1300 TL istiyor) Bende RX580 dengi bir kart aradığım için almayı düşünüyorum. Fakat kart eski ve TDP değeri yüksek. Ama RX580 ile RX590 arasında bir kart anladığım kadarıyla. Sizce kart alınır mı ve bu takas makul mu?

Siz gidip beş para etmez kartlara 1500 1600 gömebilirsiniz yine aynı şekilde zamanında GTX 690 içinde aynı yorumlar yapıldı yok arıza çıkarır, yok çok güç çekiyor kaç sene oldu daha arıza çıkaracak 650 liraya almıştım 1400TL'ye GTX 1060 önermişlerdi. Hadi siz gidin 1350'ye GTX 1650S alın belki sürücülerle az biraz yetişirsiniz R9 Fury'a :)
Beş para etmez kart? Güzel ego tatmin ediyorsun. 5 senelik ölü bir karta sahip olup neden ölümüne savunuyorsun anlamadım. Burada 5 para etmez kart olarak tabir edebileceğimiz bir kart varsa o da fazla güç tüketen, ısınan, eski mimariye sahip, günümüzdeki daha az güç tüketen ve daha yeni mimari kartlara karşı daha düşük performans veren R9 Fury'dir.
Hadi siz gidin 1350'ye GTX 1650S alın belki sürücülerle az biraz yetişirsiniz R9 Fury'a :)
Nereye yetişiyoruz, GTX 1650S zaten R9 Fury'den daha performanslı bir kart. Sırf bir şeye sahipsin diye yeterli bilgin olmadığı konularda konuşmamanı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

Beş para etmez kart? Güzel ego tatmin ediyorsun. 5 senelik ölü bir karta sahip olup neden ölümüne savunuyorsun anlamadım. Burada 5 para etmez kart olarak tabir edebileceğimiz bir kart varsa o da fazla güç tüketen, ısınan, eski mimariye sahip, günümüzdeki daha az güç tüketen ve daha yeni mimari kartlara karşı daha düşük performans veren R9 Fury'dir.

Nereye yetişiyoruz, GTX 1650S zaten R9 Fury'den daha performanslı bir kart. Sırf bir şeye sahipsin diye yeterli bilgin olmadığı konularda konuşmamanı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

1080p’de yanına yanaşır, 2K’da araları açılır 4K’da 1650S arkadan el sallar :)

Sanırım bu konuya bir açıklık getirmemiz gerekiyor.

1602691660824.png

Öncelikle kartta 6 adet VRM ve 2 adet Memory Controller bulunuyor. HBM serisi ve SKHynix marka belleklere sahip.

1602691737621.png

Kart 1080P'de ortalama olarak görüldüğü üzere 230W civarı güç çekiyor. Yani 150-180W değil.

1602691819651.png

Maksimum tüketime baktığımızda 450W'ları gördüğü belirtiliyor.

Son olarak karttaki VRM ve Memory Controller'inde bu kadar güce maruz kaldığını hesaplarsak kart pek alınası olarak görülmüyor.

Buradaki sözlerim kartın sahibi arkadaşa değil, yanlış anlaşılmasın, ben yalnızca konuya açıklık getirmek istedim.

Sanırım bu konuya bir açıklık getirmemiz gerekiyor.

Eki Görüntüle 702040

Öncelikle kartta 6 adet VRM ve 2 adet Memory Controller bulunuyor. HBM serisi ve SKHynix marka belleklere sahip.

Eki Görüntüle 702043

Kart 1080P'de ortalama olarak görüldüğü üzere 230W civarı güç çekiyor. Yani 150-180W değil.

Eki Görüntüle 702046

Maksimum tüketime baktığımızda 450W'ları gördüğü belirtiliyor.

Son olarak karttaki VRM ve Memory Controller'inde bu kadar güce maruz kaldığını hesaplarsak kart pek alınası olarak görülmüyor.

Buradaki sözlerim kartın sahibi arkadaşa değil, yanlış anlaşılmasın, ben yalnızca konuya açıklık getirmek istedim.
Aynı testlere bende baktım hocam alırken fakat eve geçince aynı olayı eğer ekrana yansıtabilirsem göstereceğim.

1080p’de yanına yanaşır, 2K’da araları açılır 4K’da 1650S arkadan el sallar :)
Hala diretiyorsun 6 senelik kartı savunma konusunda. Bir tek sen kartın alınabilir olduğunu düşünüyorsun, çünkü sahipsin aynı karta. Gördüğün gibi bu konuda herkes hemfikir;

Hala diretiyorsun 6 senelik kartı savunma konusunda. Bir tek sen kartın alınabilir olduğunu düşünüyorsun, çünkü sahipsin aynı karta. Gördüğün gibi bu konuda herkes hemfikir;
Hayır, bir tek benim kartımın satın alınabilir olduğunu savunmuyorum keza evet günümüzdekilere göre eski fakat GTX 960 ile karşılaştırıldığında eski demenin mantığını anlamış değilim. Çünkü GTX 960 daha yaşlı. Diğer arkadaşa gelirsek, kartta 2 tane mc yok, 8 tane var. Her 1gb için 2 adet mevcut. Kartta klasik güç dengeleme, voltaj dağıtma görevi gören VRM'ler yerine aynı işi görüp daha uzun ömürlü olan daha fazla yüke girebilen HBM belleğe özel üretilmiş mosfet ve regülatör kullanılıyor. Bu parçalar Vega kartlarında, iş istasyonlarına özel kartlarda da mevcut.
Mimari hakkında bilginiz yoksa lütfen milleti yanlış yönlendirmeyin. Diyorum anlamıyorsunuz fakat GDDR5 kartlara göre çok farklı bir sistemi var. Daha önce hiç bozuk AMD Project Quantum, Radeon Pro Duo, FirePro S9300 X2, Pro SSG, R9 Fury X, R9 Nano, Radeon Instinct MI8, R9 Fury göreniniz oldu mu? Ciddi soruyorum gördünüz mü de kartı lekeleyip duruyorsunuz? R9 270 ile falan mı karıştırıyorsunuz acaba? Mimari ve VRM için ekteki dosyaları inceleyebilirsiniz.
@189454 Siz de inceleyin hocam. 2 tane Memory Controller yok ve üretilen VRM'ler HBM belleğe özel üretilmiş. Hayır zaten anlamıyorum, tamamen baştan tasarlanan bir PCB'de bu gibi şeyler sizce düşünülmez mi? Adamlar demez mi bu kart yüke binince bozulmasın hemen diye? Üstüne 7'den fazla firmanın düşmesiyle 5 yılda tasarlanan sistem bu kadar kolay mı çöpe atılıyor? 2020 model araç çıkınca 2015 model aracın değerine + veya - katkı sağlıyor mu? Kart hakkında hiçbir bilginiz yok, konuyu görünce Google'a bir iki şey yazıp biliyormuş gibi konuşuyorsunuz millet yanlış yönleniyor ulan madem bu kart böyle gideyim şu paraya GTX 1050Ti alayım diyor. Kartın asla ve asla fanboyu değilim. 2015'te R7 240, R7 250 satışları varken millet sırf güncel diye milleti bu kartlara yönlendirip HD 7850 gibi kartları es geçerdi. Şuan yaptığınız bundan farklı değil. Kart eski olabilir fakat 1300 liraya 4K'da size oyun oynatıyor. Güç çekiyor diyorsunuz ayda 5-10TL faturayı oynatır oynatmaz bana her ay 130TL sabit fatura geliyor. Bilgisayarımın faturaya yansıttığı 20-30 lira. Asla şikayetçi değilim günümüzde çıkan kartlarda çok güç çekiyor kimsenin aklına elektrik faturası gelmiyor watt başına FPS olayı geliyor nedense. Fakat olay R9 serisi olunca nedense millete elektrik faturası olayı geliyor. Karşılaştırdığınız karta göre değişir Watt başına FPS. Gidip R9 390X'i GTX 1080 ile karşılaştırırsanız güç çekimi konusunda tabii ki GTX 1080 galip gelir, bir de aynı fiyattaki GTX 960 ile karşılaştırın bakalım R9 390X çektiği 250W'nin hakkını veriyor mu vermiyor mu? Daha da yanıt vermeyeceğim gerekli kişilere gerektiği cevabı verdim tekrar söylüyorum gidip GTX 1060'a 1100 1200 vereceğinize sadece R9'a değil eski de olsa güçlü kartlara verin 700 liraya GTX 780Ti bulunabilir bu kart GTX 1060'ı yer. Ama foruma sorsanız alınmaz çünkü eski ve güç çekiyor. İki kartta 4K'da FC4'te 38FPS veriyor ama durun GTX 780Ti her an bozulur. Risklidir. GTX 1060 korumalı zaten ne bozulacak :D Bütçeniz 1500'ten yüksek ise sıfır kartlara yönelin kafanız yine rahat olsun çünkü insanın içine kurt düşünce yaptığı şeyden de zevk almıyor.

Dosya Ekleri

• 5d01405ba85c8fbbcf2dba4ec83d4c2f-1200x900.jpg
    5d01405ba85c8fbbcf2dba4ec83d4c2f-1200x900.jpg
    147,7 KB · Görüntüleme: 68
  • PCB front.jpg
    PCB front.jpg
    323,3 KB · Görüntüleme: 51
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı