Çözüldü Sapphire RX 460 Sistem Kendi Kendine Reset Atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Mersin
Son zamanlarda olmaya başladı, önceleri bir sorun yoktu. Sistem durduk yere kendine reset atıyor. 3 hafta içinde 4 kere kendi kendine reset attı, birisinde Youtube'ta video izliyordum, kalan üçünde ise oyun oynarken reset attı.

PC reset atıyor, açıldığında Wattman hatası alıyorum.

Sistem özelliklerim:

CPU: Intel i5 3340
GPU: AMD Sapphire RX 460 2 GB
MB: Asus H61M-K
RAM: 8 GB 1600 MHz
PSU: Aerocool VX400W
SSD: SanDisk 120 GB SSD Plus
HDD: WD Blue 1 TB

Ben ekran kartı ya da PSU'dan kaynaklanacağını düşünüyorum. Ekran kartı sürümüm de 20.8.1, yani son sürümdeyim. Herhangi bir ısınma sorunum yok, ekran kartı 70 derece civarında, işlemcim 50-60 arasında. Herhangi bir O.C. yok.

Çözüm
DDU ile sürücüyü kaldırıp 20.4.2 gibi sürücüleri kurup denediniz mi? UV yapmayı deneyebilirsiniz, PSU ile direkt alakalı olur mu bilmiyorum ama onun da üstünde durmak lazım.
OCCT PSU testini yaptım 20 dakika boyunca, başarıyla geçti, herhangi bir kapanma olmadı.
Unigine Heaven yapabilir misiniz?

Ayarları kendiniz yapın veya açtığınızda otomatik yapılan ayarlar kalsın.

1- OCCT ile 20 dakika boyunca PSU testi yaptım, herhangi bir kapanma sorunu olmadı.

İşlemci maksimum 68, ekran kartı ise maksimum 73 dereceye çıktı. Voltajlarda herhangi bir dengesizlik durumu yaşanmadı.

2- FurMark ile 20 dakika boyunca ekran kartı testi yaptım, herhangi bir kapanma sorunu olmadı.

Ekran kartı maksimum 73 dereceyi gördü aynı şekilde.

@Samotne Ciasteczka OCCT ve FurMark testlerini yaptım, söylediğin programı da ekstra yapmama gerek var mıdır? Çünkü kapansa bu ikilide de kapanma olurdu. Kaldı ki reset sorunum sadece yük altında da olmadı, dediğim gibi Youtube'tan video izlerken de olmuştu, sonuçta orada %100 yüke ulaşmıyor bileşen.

Son olarak 20.8.1 olan sürücü sürümümü 20.4.2'ye falan çekip deneme yapacağım. Birkaç gün falan test edeyim, eğer çözülürse bu konudan bildireceğim, çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Yorumlar için teşekkürler...

Şöyle de test sonuçlarını bırakayım:

20200829-213139-PowerSupply.png

@Caner Uncu FurMark'ı geçtiyse Unigine Heaven'a gerek yok.
FurMark kullanılma taraftarı değilim. Unigine Heaven daha gerçek hayat senaryosu yükü bindiriyor.

Bana yine AMD'nin saçma sürücü problemleri gibi geldi.

DDU ile sürücüyü kaldırın, en yeni WHQL sürücüyü kurun. Problem devam ederse UV ve UC şart.

Bu PSU sadece 324W Aerocool VX400W çok kalitesiz bir ürün haberiniz olsun.
AE-VXP400-icgorsel-02.jpg

Bu PSU sadece 324W Aerocool VX400W çok kalitesiz bir ürün haberiniz olsun.
Eki Görüntüle 654085
Bunun konuyla ne alakası var? Ayrıca ''çok'' kalitesiz bir ürün de değil. Ve ayrıca da, 400W sistemim için fazlasıyla yeterli.
  • OCCT PSU testi yapın.
  • RX460'a UV yapmayı deneyin.
  • DDU ile en son WHQL sürücüyü kurun.
  • RAT olabilir. Virüs taraması yapın.
Hocam yazılan şeyleri aynı şekilde tekrardan yazmanıza gerek yok. Bir de virüs falan yok, daha yeni format attım 2004'e geçirdim, zaten kullandığım her şey de orijinal. Kaldı ki tarama da yaptım, ayrıca virüs kaynaklı reset sorunu olacağını da sanmam.

Sürücü kaynaklı olabilir, 2 gündür herhangi bir reset sorunum olmadı. Bir müddet daha bekleyeceğim, eğer herhangi bir reset sorunu olmaz ise sorun AMD'nin çöp sürücüsündendir.

Arkadaşlar konuyu çözüldü olarak işaretliyorum, 3 gün oldu henüz bir reset sorunum olmadı 20.4.2 sürücüsü ile.

Eğer tekrar bir reset sorunum olur ise bildiririm, şu anlık düzgün çalışıyor. Buradan AMD'nin yapacağı sürücünün, neyse...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı