Sapphire RX 470 4 GB Fan Hızı Sorunu

Enes ZEREN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 470 Sapphire OC 4 GB modeline sahibim, yaklaşık 1 yıl oldu sistemi toplayalı. Önceden de ufak tefek sorunlarla karşılaşmıştım fakat Driver güncelleyince düzelmişti. Şimdilerde tekrardan sorun yaşamaya başladım. Sorunum ekran kartım İnternet de gezinirken, video izlerken, çoğu zamanda oyun oynarken fan RPM'inin 3100-3200 arasında yaklaşık olarak 5 ila 20 saniye arasında çalışıp durması ve biraz süre geçtikten sonra tekrar aynı şekilde olması. Bu arada ekran kartı fan hızı %15-%30 arasında çalışıyor. Sadece RPM yükseliyor. Ekran kartımın sıcaklığını kontrol ettiğimde max. 75-76, Genel olarak ise 67-65 derece arasında çalıştığını görüyorum. Ekran kartımın fanları Radeon Settings'de 480-2400 RPM arasına ayarlı fakat kendi kafasına göre 3200 RPM seviyesine çıkıyor ve gürültü oluşturuyor. Driver kaynaklı bir sorun diyeceğim fakat güncel sürümü 17.7.2 kullanıyorum, 17 serisine geçince olmaya başladığını düşünüyorum. Çünkü yaklaşık olarak 2 aydır böyle bir sorun yaşıyorum, fakat şu aralar çok fazla bu sorunu yaşıyorum. Sizce direkt garantiye mi vereyim? (Bilgisayara şu aralar ihtiyacım var), yoksa farklı önerileriniz olur mu?

Sistemim:
  • CPU: Intel i5 6402P
  • GPU: RX 470 Sapphire OC+ 4 GB
  • RAM: GSkill 8 GB DDR4
  • Anakart: MSI H110m PRO VD
  • Kasa ve Güç kaynağı: Everest Ares X1- 750W 80+ Bronze sertifikalı Power Supply
  • Harddisk: 1 TB WD Blue 64 MB Cache

Fan RPM.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun vardı. Sapphire R9 380 kullanıyorum. MSİ Afterburner yükledim ve ordan fan hızını ayarlıyorum artık sorun çözüldü. Denemeni tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı