Isı değerlerinin arasında o kadar fark olması imkansız gibi bişey bence o testlerde bi sorun var. Ama ben olsam backplate'e bakmam. Ayrıca Asus ve Msi'ın kullandıkları malzemeler artık o kadar kaliteli ki backplate'e gerek bile kalmıyo. Ben düşünmeden Msi alırım
@Berkay Kalkan yazdığınıza göre Asus ile Sapphire arasında 30 derecelere varan ısı farkı var. Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım en yüksek sıcaklık değerleri arasında 4-5 derece fark gördüm en fazla. Hangi testte gördünüz böyle bir şeyi acaba?
Isı değerlerinin arasında o kadar fark olması imkansız gibi bişey bence o testlerde bi sorun var. Ama ben olsam backplate'e bakmam. Ayrıca Asus ve Msi'ın kullandıkları malzemeler artık o kadar kaliteli ki backplate'e gerek bile kalmıyo. Ben düşünmeden Msi alırım
Buyur dostum, her açıdan çekmeye çalıştım. Normalde kasanın fanlarını açınca çok daha güzel gözüküyor, fakat resim çekerken kasanın fan ledleri yandığında çok kötü görüntü olduğundan kapatıp çektim resimleri. ( Note7'miz vardıda biz mi çekmedik )
Ayrıca, şu MSI çılgınlıgınızdan vazgeçin yahu. Bakın bende MSI anakart kullanıyorum, neden ? Çünkü bu konuda rakiplerine oranla başarılı.
Merhaba arkadaşlar. Rx 480'in özel soğutmalı modellerinin hala çıkmaması üzerine Rx 470 almaya karar verdim. Msi modelinde backplate bulunmadığı için Sapphire Nitro modelini almaya karar verdim. Nitro serisi önceki nesilde hem performans hem de soğutma olarak çok başarılıydı. Ama Rx 470 testlerinde sıcaklık değerleri diğer markalara göre çok yüksek. Asus 50-60, Msi 60-65 derecelerdeyken Sapphire 70-80 derecelerde geziyor. Bu değerler bir ekran kartı için kabul edilebilir olsa da diğer insanı düşündürüyor. Sizce ne yapmalıyım? Sapphire mi alayım yoksa başka markalara mı yöneleyim? Açıkçası backplate olmadığı için diğer markaları almak içimden gelmiyor. Acaba kendi backplatemizi yapabilir miyiz yada yapan bir yer var mı?
AMD ekran kartı alacaksan önce Sapphire ve XFX, sonra MSI, Asus, Evga vb. bakacaksın. Ayrıca 70-80°C sıcaklık pek inandırıcı gelmedi, yük altındayken 51°C civarı olması lazım.
Dostlar ben noktayı koyayım sıcaklık konusunda.
Sapphire Rx470 4GB için;
1.400Mhz GPU
1.860Mhz Bellekler 'e overclock edilmiş durumda, en yüksek 77 derece olmuş AMD Kontrol Merkezi'ne göre.
Ki bu 1 saat sürekli benchmark, oyun oynandığında ulaştığı zirve sıcaklık, genel olarak bundan serin çalışmış olması kuvvetle muhtemel yani.
Kart bu kadar overclock edilmesine rağmen maximum 77 görmüş, çok mu ?
Dostlar ben noktayı koyayım sıcaklık konusunda.
Sapphire Rx470 4GB için;
1.400Mhz GPU
1.860Mhz Bellekler 'e overclock edilmiş durumda, en yüksek 77 derece olmuş AMD Kontrol Merkezi'ne göre.
Ki bu 1 saat sürekli benchmark, oyun oynandığında ulaştığı zirve sıcaklık, genel olarak bundan serin çalışmış olması kuvvetle muhtemel yani.
Kart bu kadar overclock edilmesine rağmen maximum 77 görmüş, çok mu ?
Buyur dostum, her açıdan çekmeye çalıştım. Normalde kasanın fanlarını açınca çok daha güzel gözüküyor, fakat resim çekerken kasanın fan ledleri yandığında çok kötü görüntü olduğundan kapatıp çektim resimleri. ( Note7'miz vardıda biz mi çekmedik )
Ayrıca, şu MSI çılgınlıgınızdan vazgeçin yahu. Bakın bende MSI anakart kullanıyorum, neden ? Çünkü bu konuda rakiplerine oranla başarılı.