Sapphire Rx 470 Nitro+ Alınır mı?

Isı değerlerinin arasında o kadar fark olması imkansız gibi bişey bence o testlerde bi sorun var. Ama ben olsam backplate'e bakmam. Ayrıca Asus ve Msi'ın kullandıkları malzemeler artık o kadar kaliteli ki backplate'e gerek bile kalmıyo. Ben düşünmeden Msi alırım

Adsızg.png
@Berkay Kalkan yazdığınıza göre Asus ile Sapphire arasında 30 derecelere varan ısı farkı var. Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım en yüksek sıcaklık değerleri arasında 4-5 derece fark gördüm en fazla. Hangi testte gördünüz böyle bir şeyi acaba?
Adsız.png

Isı değerlerinin arasında o kadar fark olması imkansız gibi bişey bence o testlerde bi sorun var. Ama ben olsam backplate'e bakmam. Ayrıca Asus ve Msi'ın kullandıkları malzemeler artık o kadar kaliteli ki backplate'e gerek bile kalmıyo. Ben düşünmeden Msi alırım

Düşünseydin Sapphire alırdın falan diyim mi? :D

Zaten backplatein amacı çoğunlukla görselliktir. Kaliteyle bir alakası yok.

Buyur dostum, her açıdan çekmeye çalıştım. Normalde kasanın fanlarını açınca çok daha güzel gözüküyor, fakat resim çekerken kasanın fan ledleri yandığında çok kötü görüntü olduğundan kapatıp çektim resimleri. ( Note7'miz vardıda biz mi çekmedik )

Ayrıca, şu MSI çılgınlıgınızdan vazgeçin yahu. Bakın bende MSI anakart kullanıyorum, neden ? Çünkü bu konuda rakiplerine oranla başarılı.

Sapphire'de AMD ekran kartlarında, anakartların MSI'ı durumunda.

Dosya Ekleri

• sapphire1.jpg
    sapphire1.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 337
  • sapphire2.jpg
    sapphire2.jpg
    67,3 KB · Görüntüleme: 329
  • sapphire3.jpg
    sapphire3.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 309
  • sapphire4.jpg
    sapphire4.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 330
  • sapphire5.jpg
    sapphire5.jpg
    64,2 KB · Görüntüleme: 301
Merhaba arkadaşlar. Rx 480'in özel soğutmalı modellerinin hala çıkmaması üzerine Rx 470 almaya karar verdim. Msi modelinde backplate bulunmadığı için Sapphire Nitro modelini almaya karar verdim. Nitro serisi önceki nesilde hem performans hem de soğutma olarak çok başarılıydı. Ama Rx 470 testlerinde sıcaklık değerleri diğer markalara göre çok yüksek. Asus 50-60, Msi 60-65 derecelerdeyken Sapphire 70-80 derecelerde geziyor. Bu değerler bir ekran kartı için kabul edilebilir olsa da diğer insanı düşündürüyor. Sizce ne yapmalıyım? Sapphire mi alayım yoksa başka markalara mı yöneleyim? Açıkçası backplate olmadığı için diğer markaları almak içimden gelmiyor. Acaba kendi backplatemizi yapabilir miyiz yada yapan bir yer var mı?
AMD ekran kartı alacaksan önce Sapphire ve XFX, sonra MSI, Asus, Evga vb. bakacaksın. Ayrıca 70-80°C sıcaklık pek inandırıcı gelmedi, yük altındayken 51°C civarı olması lazım.

OC yazıyor, overclock yapıldığı için daha fazla ısınıyordur belki, ya da modelin ismi öyle.

Dostlar ben noktayı koyayım sıcaklık konusunda.
Sapphire Rx470 4GB için;
1.400Mhz GPU
1.860Mhz Bellekler 'e overclock edilmiş durumda, en yüksek 77 derece olmuş AMD Kontrol Merkezi'ne göre.

Ki bu 1 saat sürekli benchmark, oyun oynandığında ulaştığı zirve sıcaklık, genel olarak bundan serin çalışmış olması kuvvetle muhtemel yani.

Kart bu kadar overclock edilmesine rağmen maximum 77 görmüş, çok mu ?

Dosya Ekleri

• ısı.png
    ısı.png
    165,9 KB · Görüntüleme: 327
Dostlar ben noktayı koyayım sıcaklık konusunda.
Sapphire Rx470 4GB için;
1.400Mhz GPU
1.860Mhz Bellekler 'e overclock edilmiş durumda, en yüksek 77 derece olmuş AMD Kontrol Merkezi'ne göre.

Ki bu 1 saat sürekli benchmark, oyun oynandığında ulaştığı zirve sıcaklık, genel olarak bundan serin çalışmış olması kuvvetle muhtemel yani.

Kart bu kadar overclock edilmesine rağmen maximum 77 görmüş, çok mu ?
Ben OC edilmemiş halinden bahsediyordum.

Dostum bu internetten bulunma resim değil, kartı kullanıyorum, overlock'unu kendim yaptım, resmi kendim çektim ( tektaşımı kendim taktım diyeyimde üçlü tamamlansın )

Resimdede görüldüğü üzere '' Üst Düzey '' seçili skorlarda. Kartın kullanılırken çıktığı maximum değerler var yanii resimde.

Bana kalırsa overclock ve yaz şartlarına rağmen ( ki şuan odam 34 derece ) 77 derece çok iyi bir değer.

Buyur dostum, her açıdan çekmeye çalıştım. Normalde kasanın fanlarını açınca çok daha güzel gözüküyor, fakat resim çekerken kasanın fan ledleri yandığında çok kötü görüntü olduğundan kapatıp çektim resimleri. ( Note7'miz vardıda biz mi çekmedik )

Ayrıca, şu MSI çılgınlıgınızdan vazgeçin yahu. Bakın bende MSI anakart kullanıyorum, neden ? Çünkü bu konuda rakiplerine oranla başarılı.

Sapphire'de AMD ekran kartlarında, anakartların MSI'ı durumunda.
Saolun hocam. Sapphire alacağım. Bakalım benim kasada nasıl duracak.:D
55.png
56.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı