Sapphire Rx 480 Nitro Nasıldır ?

Siz anlamayacaksınız belli :). Yayın vermek işlemciye ne kadar yük bindiriyor biliyormusunuz? 6. nesil i7 6700K ile sadece yayın verin oyun açmadan yayını sürekli renderlaması %30 civarı işlemci yiyor ki bu işlemci olduka güçlü bir işlemci. Yayın ile oyun birlikte olunca o işlemci sıkıntı çıkarabilir demedi deme.

Anlamayacak bir şey yok. Adam i5 6500 battlefield 4 ultrada yayın sırasında 10fps düşüyor diyor. Sen psu'nu , anakartini voltajini gözden geçir.

Trigonometri sorusu çözmüyoruz..

Arkadaş her oyunu ultrada yayınlamak isteseydi herhalde 5-6000tlyi gözden çıkarırdı zaten.

Tavsiyem olabildiğince güçlü psu alması...

Bana kalsa bu fiyata streaming için 8 çekirdekli amd öneririm ayrı mesele.

Son düzenleme:
Neyse anlaşamayacağız belli. Genel olarak oyuncular MP FPS oyunlarını özellikle BF gibi işlemcinin baya kullanıldığı oyunlarda LOW ayarlarda oynarlar nedeni ise aşırı grafik ve efeklerin görüşü engellemesidir ve patlamalardaki anlıkda olsa oluşan FPS droplardır ve buda işlemciye fazladan yük bindirir kendinizde deneyip görün o zaman sağlık bir yorum yaparsınız.

Ha bu donanımlada yapan var yayın yaparsınız tabi ne kadar stabil bir FPS alırsınız yada hangi kalitede yayın verirsiniz orası tartışılır.

Neyse anlaşamayacağız belli. Genel olarak oyuncular MP FPS oyunlarını özellikle BF gibi işlemcinin baya kullanıldığı oyunlarda LOW ayarlarda oynarlar nedeni ise aşırı grafik ve efeklerin görüşü engellemesidir ve patlamalardaki anlıkda olsa oluşan FPS droplardır ve buda işlemciye fazladan yük bindirir kendinizde deneyip görün o zaman sağlık bir yorum yaparsınız.

Ha bu donanımlada yapan var yayın yaparsınız tabi ne kadar stabil bir FPS alırsınız yada hangi kalitede yayın verirsiniz orası tartışılır.
Sizin bu experiance dediginiz shadow play ise onu biliyorum bu shadow play ile yayin yapan kanallar biliyorum bide ozaman nvidia yida bi dusuniyim bu arada gtx 970 denmi 1060 danmi daha cok performans alirim

Tabi ki 1060 daha mantıklı ve daha güçlü. 480' i kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu işlemci ile oyun + işlemci üzerinden yapılan yayın açıkladığım gibi sorunlar oluşturur 1060 alıp ekran kartı üzerinden yayını vermek çok daha mantıklı olur performans açısından.

Özellikle bf4 yayınını yolladım. 6500 işlemci ultrada oynuyor diye... Yayında 10 fps düşüyor demiş. O 10 fpsyi dert edecek adam da gitsin 2000 liralık i7 alsın bir zahmet. Yada ayarları bir iki tık kisacak -ki siz bu durumda işlemcinin daha çok yorulacagini söylediniz yanlış hatırlamıyorsam...

Bence de anlaşmamız zor.

Milattan öncede kalmış Intel x radeon çatışması girilerini forumlardan arar bulurum. Sizde o sırada sisteminizi bi uzmana gösterin, CS go oynayabilirsiniz en azından.

Ben o tartışmaya değil ama başlığa cevap vermek isterim. Elimdeki GTX 1070 den önce RX 480 Sapphire kullandım. Boşta olan bir ekran kartının 55c derecede olması beni çok rahatsız etmişti. Ardından bir iki oyun denemesi ve 70c dereceleri gördüm. Hemen faturamı alıp soluğu Vatan'da aldım. GTX 1070 alacağımı duyunca sağolsunlar hemen değiştirdiler.

Varsa Sapphire değil başka bir markanın RX480 nine bakmak lazım. Çünkü kart çok iyi. Hele gelecek yazılım ile Nvidia killer olur.

Ben o tartışmaya değil ama başlığa cevap vermek isterim. Elimdeki GTX 1070 den önce RX 480 Sapphire kullandım. Boşta olan bir ekran kartının 55c derecede olması beni çok rahatsız etmişti. Ardından bir iki oyun denemesi ve 70c dereceleri gördüm. Hemen faturamı alıp soluğu Vatan'da aldım. GTX 1070 alacağımı duyunca sağolsunlar hemen değiştirdiler.

Varsa Sapphire değil başka bir markanın RX480 nine bakmak lazım. Çünkü kart çok iyi. Hele gelecek yazılım ile Nvidia killer olur.

Bunlar normal sıcaklık değerleri... 50 Derecenin altında zaten fanlar çalışmıyor. 50 dereceyi geçtiğinizde tam yükte ise 75 derecede kalacak şekilde fanlar çalışıyor. 75 dereceyi geçtiğinizde fanlar otomatik olarak tam devir çalışıyor (3200 RPM) ve sıcaklık değeriniz tam yükte, fan sesleriyle birlikte 20-25 dereceyi geçmiyor. 75 Dereceyi 1 defa geçti ekran kartım onda da 4 işlemi bir anda yapmasını istemiştim. Denemelerimle ve tecrübelerimle bu ekran kartının Sapphire modelini öneriyorum... Çünkü ısınma derdi dediğiniz gibi değil. Bunlar zaten yayımlanmış stabil değerler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı