Sapphire RX 570 ITX undervolt ayarları

yagamilayto31

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi RX 570 ITX modeline sahibim.

Ancak oyunlarda biraz ısınıyor ve fazla güç tüketiyor. Bu yüzden undervolt yapmak istiyorum.

Diğer rehberlere baktım ve denedim. Yaptığım ayarlar şunlardı:

frekans 1300 (durum 7 için)
voltaj 960 (sağdan 5 tanesini değiştirdim)
güç limiti %30

Fakat en sonunda OCCT testine hatalar aldım ve iptal ettim, ayarlarda yardımcı olabilir misiniz?

75 dereceyi veyahut 78 dereceleri ulaşmadığı sürece undervolta ne gerek var neden ekran kartının performansını kısasınki?
Fazla güç tüketimi var, yüksek sistem gereksinimli oyun oynamama rağmen (Astrooner) 69 derecelerde ve orta ayarlarda (71 de gördüm). Ayarları kısmamın sebebi de ısınması zaten, fanın ömrünü azaltmak istemiyorum fan hızını arttırarak. Bir kaç fps fazla alacağım diye kartımı yormak ve fazla elektrik faturası ödemek bana göre saçma geliyor.

Fazla güç tüketimi var, yüksek sistem gereksinimli oyun oynamama rağmen (Astrooner) 69 derecelerde ve orta ayarlarda (71 de gördüm). Ayarları kısmamın sebebi de ısınması zaten, fanın ömrünü azaltmak istemiyorum fan hızını arttırarak. Birkaç FPS fazla alacağım diye kartımı yormak ve fazla elektrik faturası ödemek bana göre saçma geliyor.

Fan %80'lere veya %90'lara ulaşmadığı sürece ömrü azalmaz hocam, bir de ödeyeceğiniz en fazla olur 5 bunu bile kıskanmayın :)

Fan %80'lere veya %90'lara ulaşmadığı sürece ömrü azalmaz hocam, bir de ödeyeceğiniz en fazla olur 5 bunu bile kıskanmayın :)
Ulaşmıyor ancak o civarlarda kullanmam gerekiyor soğutmak için. Ayrıca 5 TL diyorsunuz ama 2 yıl daha kullansam 120 TL cebime atmış oluyorum.
Tabii ki paranın hesabını yapmam ama her ay neden 5 TL fazla ödeyeyim ki? Siz seviyorsanız bana da 5 TL verebilirsiniz her ay.

75 dereceyi veyahut 78 dereceleri ulaşmadığı sürece undervolta ne gerek var neden ekran kartının performansını kısasınki?
Undervolt yaptığınızda clock hızı düşmüyorsa performans aynı kalır. RX serilerinde fazla voltaj bulunabiliyor, düzgünce yaparsanız hem daha az ısınır hemde daha az fan sesi duyarsınız.

Hayır, ben paranın konusunu açmamıştım. Kartımın performansını korumak istediğimi söyledim ancak fazladan artısının cebime her ay kazanç getirdiği. Siz saçma saçma 5 TL'yi mi kıskanıyorsunuz tarzında cümleler kuruyorsunuz. Eğer konuda bilginiz yoksa konuşmak için konuşmayın.

Hayır, ben paranın konusunu açmamıştım. Kartımın performansını korumak istediğimi söyledim ancak fazladan artısının cebime her ay kazanç getirdiği. Siz saçma saçma 5 TL'yi mi kıskanıyorsunuz tarzında cümleler kuruyorsunuz. Eğer konuda bilginiz yoksa konuşmak için konuşmayın.
Yukarda yazdığım voltajlarla tekrar test yapın ve paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı