Sapphire RX 570 Nitro+ görüntü gitme problemi

alifuat1977

Kilopat
2 gündür uğraştığım ve tam olarak çözemediğim bir sıkıntı ile karşınızdayım. Ekran kartını alalı 2 gün oldu ve ilk gün taktıktan sonra hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım 2. gün sabah oynarken ekran kapanıp açılıyor ve en sonunda ekranda sinyal yok yazısı çıkıp ekran kendini kapatıyordu, ara sıra mavi ekran dahi veriyordu "video tdr failure atikmpag.sys" hatası veriyordu.

Güvenli modda DDU ile bütün driverleri silip bir daha kurdum ve sorun çözüldü bütün gün sorunsuz çalıştı ve işlemci ile ekran kartı sıcaklıkları gayet iyiydi. Genel olarak işlemci 40-45 iken ekran kartı 55 derecede sabitti. Gece yatmadan önce son bir el PUBG oynarken ekran tekrar gitti ve aynı sorunla tekrar karşılaştım. Tekrar sinyal yok yazısı çıkıyordu ve Windows başlangıç onarım menüsüne giriyordu. Monitörümde bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum ama HDMI-DVI kablosu kullanıyorum, sorunum eski ekran kartımda olmuyordu ve eski ekran kartım R7 240 idi. Yardım edin lütfen, bilgisayar oturum açma yerinde bile oluyor bu sorun.

Eklemeyi unutmuşum ekran kartımın üzerinde fazladan 6pin güç girişi var ve Güç kaynağımda o kısma takacağım fazladan kablo çıkmadı.Resimde yeşille işaretlediğim şu an takılı olan kırmızıyla işaretlediğim takılmayan.
Ekran Alıntısı.PNG

PC özellikleri:

• Ekran kartım: Sapphire RX 570 Nitro+ 4GB OC
  • Güç Kaynağım: HighPower 500w +85 Bronze
  • RAM: 8GB DDR4
  • İşlemci: Intel i7-6700
  • Anakartım: H110M4-C2H

Son düzenleme:
Kartın bozuk olması illa performansın düşeceğine işaret etmez. Belki PSU sorunludur bilemem ama sorunun düzeleceğini pek sanmıyorum, her sıfır ürün sorunsuz olamayabiliyor. Teknoloji şans işi.

O ikincil 6 pin kablosu olur da büyük OC'ler yapmaya kalkarsan gerekebilir.

Tabiki mantıklı oyunlarda kartın fazla yük altına girdiği için daha fazla güce ihtiyaç duyar. Bunun zorunlu olmaması senin bilgisayarda ne yaptığına bağlı. Taksan bile herhangi bir bozulma olmayacak sorun bundan dolayı ise düzelir sorun. Eğer değilse sadece denemiş olursun. Kesinlikle dene ve sonucu buraya yaz lütfen.

Tabiki mantıklı oyunlarda kartın fazla yük altına girdiği için daha fazla güce ihtiyaç duyar. Bunun zorunlu olmaması senin bilgisayarda ne yaptığına bağlı. Taksan bile herhangi bir bozulma olmayacak sorun bundan dolayı ise düzelir sorun. Eğer değilse sadece denemiş olursun. Kesinlikle dene ve sonucu buraya yaz lütfen.
Umarım düzelir şansıma çalıştığım stajda buldum kabloyu ve eve gidince takıcam saat 8 buçuk 9 gibi buraya sonucu yazıcam umarım düzelir 4 yıldır r7 240 ile oyunlarda işkence çekiyordum tam oyunları çok güzel ayarlarda 60fps oynarım diyecekken böyle bir olay oldu düzelirse sonsuz teşekkür

Kartın çalışmama sebebi PSU olabilir diğer ekran kartını takıp deneyin o çalışıyorsa Muhtemelen kart problemlidir 8+6 Pin girişi mevcut 6 pin OC yaparsanız ekstra voltaj almasını sağlayacak fakat 500 W PSU ile bunu denemenizi tavsiye etmiyorum kartın iyi oturduğuna emin olun güç bağlantılarının iyi yapıldığına belki kablo sıkıntısı olabilir.

6 pin olan opsiyonel arkadaşın da dediği gibi OC yaptığında kullanıyorsun.
Sistemi yormadan sadece film, dizi izleyerek veya müzik dinleyerek 1 gün içerisinde kullanmaya çalış. Herhangi bir kapanma vs olmuyorsa ekran kartıyla ilgili bir problem yoktur. Yazın PSU'dan kaynaklanan bir problem nedeniyle arıza yaşadık.
1) 24 pin anakarta giden kabloyu ve 8 pin ekran kartına giden kabloların tam oturduğuna dikkat et ve kablolarda problem olup olmadığına bak.
2) Sistemi yormadan kapanmadığına şahit olduktan sonra sistemi yoracak şeyler yap kapandığını gördüğün an PSU'da problem olma ihtimali yükseliyor.
3) PSU 500W olabilir fakat tam anlamıyla 500W bandında değildir o yüzden yetmiyor olma ihtimali de yüksek.

Gamepower değil High power. Düzgün okuyun lütfen.
Tamam high power yani bu demek kaliteli mi 2 tane high power PSU patlattım OC yapacağım diye Tecrübe ile sabit o sebepten önermiyorum. Her binanın elektrik tesisatı kullandığı kablo v.s. bunlar bile OCye etken iken sadece kendimce öneri yaptım siz yapmış olabilirsiniz fakat bu herkesin bunu yapabileceği anlamına gelmez konu dışına çıkmayalım iyi günler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı