Tam tersine ne yazık ki. Yukko, Arena Bilgisayar'ın vitrini.
Eskiden Arena bilgisayar Türkiye'nin en büyük gümrükçü ve dağıtıcısıydı. Ben de dahil, tüm ülke çapında binlerce bilgisayarcı ondan toptan ürün alıyoruz. Hatta zaman zaman Vatan gibi büyük bilgisayar satıcılarının bile onlardan ürün almışlığı vardır. Kısacası Yukko'yu kuran Arena, ülkemizdeki ürünlerin fiyatlarını tek başına belirleyecek kadar büyük bir mekanizmadır.
Son 5 yılda bayilerinin sayısı yarıya yakın azaldı. Bunun sebebi Arena değil elbette, yaşanan krizler ve küçük bilgisayar dükkanlarını bir bir kapanması. Arena da Yukko'yu açarak "bayilerin pazarlığı ile uğraşacağıma kendim de bir bayi gibi satış yaparım" dedi.
Gördüğünüz fiyat, başka hiç bir gideri, ara firma masrafı olmayan; doğrudan ürünü gümrükten kendi adına geçirn bir firmanın doğrudan piyasaya sunduğu fiyat ne yazık ki. Bunda giderek çirkinleşen gümrük vergilerinin/uygulamalarının ve lojistik masrafların da payı var ama yine de ülkemizde bir şeyi dünya ortalaması fiyatlarla almanın hayal olduğunun en büyük göstergesi bu durum.
Şu an bir bayi olarak ben bu ürünü vitrinime koymak istediğimde (Arena ve diğer tedarikçilerim dahil), ürünün bana gelişi en az 2700 lira.