Sapphire RX 5700 XT Nitro+ Isınma Sorunu

AMD önyargılı boş mesajlar yerine yardımcı olmaya çalışsanız? Fan hızınız ve yüzdenizi de gözlemlemenizi öneririm. Kart risk görmediği için fanı hızlandırmıyor ve o derecelere çıkıyor olabilir. Ben auto fan hızında kartım en fazla %45 fan hızına çıkıyor ve FURMARK testinde 70 derece zar zor görüyorum. Fanı manuel olarak %70'lere getirirsem 65 dereceyi bile geçmiyor. Ki zaten oyunlarda BF1 1080P LOW grafik ayarlarında Nitro+ RX570 kartım 55 dereceyi geçmiyor (%20-25 auto fan hızlarında)

Strix 95 derece görmesi normal değil.

Junction sıcaklığı olmasın? (En sıcak nokta). Zaten furmark gerçek dışı bir test.

Nitro + kullanan arkadaşım, hortlatıyorum ama memnun musun karttan?
Driver sorunu giderildi mi?
Ve asıl sorum Nitro + garantisi 2 yıl mı 3 yıl mı?

Bende hiç şaşırmadım. Kervana 1 kişi daha geldi hayırlı olsun. Valla boşa yazıyoruz biz.
RX 5700 XT oldukça başarılı bir karttır. Funmark testlerine asla bakılmamalı. Funmark çok ama çok zorlayan bir benchmark. Helede Sapphire Nitro+, 3 fanlı, fanları oldukça performanslı, ızgaraları oldukça kaliteli bir karttır.

AMD ön yargınızı kırın artık. AMD, ATI dönemindeki AMD değil. Ayrıca bu kart Render'de 1080Tİ'yı bile geride bırakıyor iyi bir işlemci ile. Bizzat test etmişimdir

Valla hocam defalarca senin gibi düşüneni gördüm de her şey ortada yani gün gibi. Ön yargıyla hayatımda hiçbir şeye yaklaşımda bulunmam. Veriler bu yönde.

İlk oyuncu ekran kartım (sanırım 2000 yılı civarı) ATI (AMD) tabanlı HIS X1950 PRO oldu ve o kart halen çalışıyor. Devamında hep AMD tabanlı Sapphire üretimi kartlar kullandım, arada NVIDIA tabanlı Zotac üretimi bir kartta satın aldım ve sanki kart programlanmış gibi garantisinin dolduğu gün bozuldu, son kartım ise yine Sapphire üretimi 5700XT+SE. Kartı iki gün önce teslim alıp sisteme taktım ve kullanmaya başladığımda kartın yük altındaki sıcaklık değerleri 80-85 dereceler civarındaydı ve bu beni rahatsız etti. Sistemi içinde barındıran kasa bu: Gametech Zeus 4x120 Rgb Fan Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası +psu - n11.com. Kasanın önünde kullanılan camın kenarlarında delikli bir ızgara var ama bu ızgara fanları beslemeye yetmeyebilir düşüncesiyle cam paneli çıkartıp yerine fanların çerçevesi ölçüsünde önünü açıp düzenlediğim ahşap bir panel yapıp taktım ve o şekilde denediğimde FurMark testleri de dahil kartın sıcaklığı 65 dereceyi geçmedi. Kartın ısınma sorunu olduğunu düşünen arkadaşlar: Kartın ısınma sorunu yok, içinde bulunduğu kasanın hava sirkülasyonu sorunu var, çareyi başka yerde aramayın sorun kasanın kendisinde.

Dosya Ekleri

• kasa1.JPG
    70,9 KB · Görüntüleme: 70
  • kasa2.JPG
    79,8 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Hala fanboyluk devam ediyor. AMD işlemcide mükemmel olsa da, ekran kartı çöp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…