TobleroneTR
Kilopat
Selamlar RX 5700XT kartımı yeni aldım. Sapphire Nitro+ OC modeli kartı aldığımdan beri aynı model başka kartlara göre yüksek sıcaklıkta çalıştığını ve diğerlerine göre %5-10 arası da performans kaybı olduğunu düşünüyorum. kart temiz bir ev kullanıcısından alınma, mining geçmişi vs. yok. almadan önce kötü bir bakım yapılmıştı, 80 derecelere %75 fanda vuruyordu ilk başlarda, daha sonra yanlış bakım yapıldığını anlayıp kartı açtım. Tekrardan bakımını MX-4 ile yaptım. Yaptıktan sonra biraz undervoltla araştırarak bu seviyelere kadar sıcaklığı çekebildim. Kasam mesh panel, kesinlikle kartı sıktığını düşünmüyorum. İlk AMD kartım daha önce NVIDIA kullanıyordum tamamen araştırmalarımla undervolt ve bakım işini yaptım. (kart BIOS'u 2. seviyede silent modda)
Forumda gördüğüm aynı karttan kullanan başka üyelerin daha yüksek MHz, voltajla daha düşük sıcaklıklarda stabil çalıştırabildiğini gördüm kartın potansiyelde var bence fakat benim ayarlarımda veya kartımda ters giden bir şeyler var AMD kartlardan anlayan veya bu karttan daha önce kullanmış biri yardımcı olabilir mi?
-10Dk'lık FurMark sonucunu ve Radeon ayarlarımı paylaşıyorum, sizce değerler normal mi veya yapılan undervolt işleminde mi bir hata var?
Forumda gördüğüm aynı karttan kullanan başka üyelerin daha yüksek MHz, voltajla daha düşük sıcaklıklarda stabil çalıştırabildiğini gördüm kartın potansiyelde var bence fakat benim ayarlarımda veya kartımda ters giden bir şeyler var AMD kartlardan anlayan veya bu karttan daha önce kullanmış biri yardımcı olabilir mi?
-10Dk'lık FurMark sonucunu ve Radeon ayarlarımı paylaşıyorum, sizce değerler normal mi veya yapılan undervolt işleminde mi bir hata var?