Sapphire RX 5700XT Nitro+ fazla ısınıyor ve tam performansta çalışmıyor

TobleroneTR

Kilopat
Selamlar RX 5700XT kartımı yeni aldım. Sapphire Nitro+ OC modeli kartı aldığımdan beri aynı model başka kartlara göre yüksek sıcaklıkta çalıştığını ve diğerlerine göre %5-10 arası da performans kaybı olduğunu düşünüyorum. kart temiz bir ev kullanıcısından alınma, mining geçmişi vs. yok. almadan önce kötü bir bakım yapılmıştı, 80 derecelere %75 fanda vuruyordu ilk başlarda, daha sonra yanlış bakım yapıldığını anlayıp kartı açtım. Tekrardan bakımını MX-4 ile yaptım. Yaptıktan sonra biraz undervoltla araştırarak bu seviyelere kadar sıcaklığı çekebildim. Kasam mesh panel, kesinlikle kartı sıktığını düşünmüyorum. İlk AMD kartım daha önce NVIDIA kullanıyordum tamamen araştırmalarımla undervolt ve bakım işini yaptım. (kart BIOS'u 2. seviyede silent modda)
Forumda gördüğüm aynı karttan kullanan başka üyelerin daha yüksek MHz, voltajla daha düşük sıcaklıklarda stabil çalıştırabildiğini gördüm kartın potansiyelde var bence fakat benim ayarlarımda veya kartımda ters giden bir şeyler var AMD kartlardan anlayan veya bu karttan daha önce kullanmış biri yardımcı olabilir mi?
-10Dk'lık FurMark sonucunu ve Radeon ayarlarımı paylaşıyorum, sizce değerler normal mi veya yapılan undervolt işleminde mi bir hata var?

Ekran görüntüsü 2024-11-18 201438-min.png

Ekran görüntüsü 2024-11-18 200346.png

Bir problem görmüyorum ben hotspot sıcaklığı gayet normal. RDNA1 110 derecede throttle oluyor o yüzden daha marjın çok var.

Ayrıca furmark çok amper çeken bir uygulama olduğu için boost hızını göremezsin, oyunlarda görebilirsin.

Bir problem görmüyorum ben hotspot sıcaklığı gayet normal. RDNA1 110 derecede throttle oluyor o yüzden daha marjın çok var.

Ayrıca furmark çok amper çeken bir uygulama olduğu için boost hızını göremezsin, oyunlarda görebilirsin.
Hocam bios ayarı ve undervolt için başka bir öneriniz var mı?

@Tolga Samet hocam yardımcı olabilir misiniz rica etsem konunuzu gördüğüm için etiketliyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı