Çözüldü Sapphire RX 6600 çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mahony

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8
Anakart
Msi H310 Pro
İşlemci
I5 9400F
Herkese merhaba. Bugün Sapphire 6600 ekran kartı aldım. Eve geldim. Sistemde RX 570 vardı DDU ile tüm sürüculeri temizledim, bilgisayari kapattim ve yeni karti taktim. Ekrana goruntu geldi, driverlarini indirdim ve kuruluma başladım. Bir anda ekranda goruntu gitti. Kasa calismaya devam ediyor ama. Bekledim bir süre. Kart fanlari donmuyor bu arada. Kapat-aç yaptim kart fanlari dönmeye basliyor, anakart yazisi ekrana geliyor ve ekran karti calismayi birakiyor. Ama sistem calismaya devam ediyor. Kasa fanlari işlemci fani vs. her şey calisiyor. Diger karti taktigim anda hiçbir sorun yok sikintisiz bir şekilde kullanıyorum. 6600'i taktigim anda aynı şeyler tekrarlamaya basliyor. Aklıma PSU geldi lakin yanlış biliyorsam uyarin, PSU yetmez ise sistemin tamamen kapanması gerekmiyor mu? Burada sorun kart kaynakli olabilir mi? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O karti iade ettim. Sonra yeniden başka yerden aldım. Tam driver yüklerken aynı şeyi yaptı. HDMİ ile bağlıyorum kabloyu söküp taktim goruntu geldi. Zaten 1 tane HDMİ girişi var. Ilk kartta da aynı şey olabilirdi bilmiyorum. Benim sorunum böyle çözüldü.
Bu arada Sapphire markası alınmaz pişmanlıktır.

Kaç Sapphire kullandın say. Son 2,5 senede 2 farklı Sapphire kart kullandım fazlasıyla memnunum.

Sizdeki plastik backplate olan MSI'dan daha iyi bir kart.
Yillardir sadece Sapphire kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim bu kart bana cok kalitesiz geldi. Backplate metal olsa plastik aksamlar o kadar kötü duruyor ki Rx570 bu kartin yaninda kamyon takozu kadar saglam sanki. Bir çok yerde de Msi 6600 ile Sapphire arasinda yaklaşık 10 derecelik isi farkları oldugunu okudum. Test edemedik bu karti sadece arastirmalarimda karsima cikanlari belirttim.

@Mahony
PC eski kartınızla çalışır durumdaysa AMD kartlarda bulunan ULPS özelliğini kapatıp dener misiniz? Kayıt defterinden kapatılıyor. Bu çözüm genellikle bilgisayar ekranı hareketsizlikten kapandığında tekrar geri gelmeyen ve siyah ekran veren RX 6000 serisi ekran kartları için önerilmiş ama zaman zaman sizinki gibi sürekli siyah ekran sorunu olan kartlarda da ULPS devre dışı bırakıp çözenler olmuş. Tabi her sürücü güncellemesinde tekrar gidip devre dışı bırakmak gerekiyor.

regedit > Düzen > Bul > EnableULPS yazın > 1 ise 0 yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca BIOS'taki PCIe ayarı Gen3 olarak seçili mi?

Son düzenleme:

Dostum yanlış driver mevzusu, sürüm çakışması vs yoksa ben araştırdım aynı sorundan muzdarip birine başka forumdan şöyle yazılmış ki bu da arkadaşın PC'ye ilk taktıgında neden çalıştıgını açıklıyor.
"Sorununuz basit ekran kartınız (sanırım kart üzeindeki RAM'ler) arızalı. Sürücüyü yükleyene kadar kart üzerindeki işlemci RAM gibi donanımlar kullanılmaz, sürücü yüklenincede arızalı ise bu tür sorun ortaya çıkar."
@Mahony

Hocam siz de olmasanız var ya bu Sapphire kötüleyenlere laf yetiştiremeyeceğiz.

@DeliDivane
Hocam mantıklı bir açıklama yapmışsınız ancak aşağıdaki konunun dehşet uzunluğunu gördünüz mü? Buraya yazan herkesin mi kartındaki mosfetlerinde ve yongalarında sıkıntı var?

Bu konu zaten aynı arkadaşın yaşadığı konu gibi driver yüklendikten sonra karttan görüntü alamayanların toplandığı bir konu. Bazıları görüntü almış ama PC uykuya girince görüntü alamamaya başlamış yani karman çorman bir durum var ortada.

Ha bir de bu ekran kartlarının PC açılırken kısa süreliğine ihtiyaç duyduğu yüksek güçten bahsedilmiş. Uzun lafın kısası, belki de kullandığınız PSU yeterli ama kartın PC başlarken çektiği anormal yüksek güç için yeterli değil.

"It looks like these GPUs have a strange issue with needing very high power for short periods, so it depends upon your Power Supply Unit (PSU)."

Son düzenleme:

Geçmiş mesajlara bakarsanız benim de ilk savundugum yazılımsal oldugu fakat yardımcı olmak açısından her ihtimali düşünmek lazım yukarıdaki mesajda en başta belirttigim üzere driver mevzusu ve sürüm çakışması yoksa diye girdim.

Kartın fanları dönmüyor diye çalışmıyor mantığı bu insanların aklına nerden yerleşti anlamıyorum. Asıl fanlar hiç durmaksızın dönüyorsa bir sıkıntı vardır, kartın anakartla bir veri iletişimi yok demektir eğer öyle oluyorsa. Sizin sorununuz çok yüksek ihtimalle yazılımsal. DDU ile tekrar tüm sürücüleri kaldırıp sistemi yeniden başlatın. AMD kartlarda yükleme reboottan sonra bitiyordu diye biliyorum, bir yerde hatanız var.

Sapphire marka kartlar o kadar berbat ki taktıktan kısa bir süre sonra bile direk sorun çıkartabiliyor aynı şekil Aerocool PSU markası ve High Power çok çabuk bozuluyor, coil whine sorunları var, çok bariz.
Markaya çamur atmak saçma. Arkadaşım ve ben Sapphire RX6400 kullanıyoruz bu tür sıkıntılar yaşamadık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…