Sapphire RX 6600 vs Gigabyte RX 6600

Hocam şuanda tek fanlı sapphire rx 570 kullanıyorum gayet serin çalışıyor, tabii arada yıl ve teknoloji farkı var ama çok ısınmaz diye düşünüyorum

RX 6600, 570'ten daha az güç tüketen bir kart. 570 ile ısınmayan 6600 ile hiç ısınmaz diyebilirim.
 
Eğer Gigabyte eagle modelinden söz ediyorsanız arada ciddi fark var. Sapphire normal sıcaklık olarak 70-75 dereceleri görürken eagle 60'ı kolay kolay geçmiyor.

O yüzden önerim eagle almanız yahut Dual gibi modelleri kovalamanız.

Hocam bizzat arkadaşım yeni Eagle aldı soğutması bence o kadar iyi değil 70-75 civarına kolay çıkıyor izlediğim videolarda Sapphire soğutması başarılı kesinlikle ben Eagle alınmasına değmez Pulse alır geçerim yakım zamanda alacağım zaten.


ASUS Dual 60 dereceyi geçmiyor. 59 bile görmedim. 53-58 arası sıcaklığı şu havalarda. Ama 600 liraya değer mi bilemiyorum.

ASUS RX6600 Dual güzel kart fakat aradaki 1-1.5k fiyat farkına değer mi bilmiyorum.
 
6600'un en serin çalışan modeli Asus Dual. Zaten cüsseli olmasından bile kartın ne kadar iyi soğutmaya sahip olduğu belli lakin Sapphire 6k altında fiyata sahipken aynı GPU'ya sahip başka modele 1-2k fazla para vermek mantıksız. Pulse sıcak çalışıyor evet ama 70'li dereceler bir ekran kartı için tehlike arz etmez zaten. O yüzden Pulse alıp geçin.
 
Eğer Gigabyte Eagle modelinden söz ediyorsanız arada ciddi fark var. Sapphire normal sıcaklık olarak 70-75 dereceleri görürken Eagle 60'ı kolay kolay geçmiyor.

O yüzden önerim Eagle almanız yahut Dual gibi modelleri kovalamanız.
Hocam ben fan devrini 60`a sabit bırakıyorum Sapphire`de ve 60 dereceyi geçmiyor.Soğutması o kadar kötü değil yani.
 
6600 kartlarının hepsi serin çalışıyor diyebiliriz. Aralarında en iyisi Asus Dual tabii. 6600 için 3 fan gereksiz bence, boşa enerjiden harcamak gibi geliyor bana + para masrafı. Onun yerine eksik bir ekipmanınızı alabilirsiniz. Sapphire işinizi görecektir.
 
Sapphire RX 6600 alalı 3 ay oldu. Başlarda sıcak mu çalışıyor diye tribe giriyordum ama maksimum 73 olduğunu gördüm yani en ağır oyuna da soksanız 73'ü geçmiyor ki bu otomatik fan ayarındayken böyle, hızlandırırsanız daha da düşer. Sıcak çalışması performansı hiç etkilemedi şimdiye kadar tabii ki gönül ister ki soğuk çalışsın ama daha bir eksisini görmedim. Bir de inanın ilk geldiğinde kontrol ediyorsunuz sıcaklığı sadece. İlk bir hafta habire sağ üstten baktım sonra artık kafaya takmıyorsunuz çok nadiren arada bir açıyorum amd yazılımından bakıyorum bir sıkıntı var mı diye o kadar.

Soğuk olsun diye ASUS'a veya Gigabyte'a fazla para vermeye inanın hiç gerek yok aynı yoldan geçmiş biri olarak diyorum Sapphire alın geçin direkt, soğuk olsun diye onlara vereceğiniz fazla miktarı ,RX 6600XT almak için değerlendirebilirsiniz indirimle vs. Hatta benim kartı aldıktan sonra tek keşke dediğim şey RX 6600”xt alsaydım demek oldu.
 
Sapphire RX 6600 alalı 3 ay oldu. Başlarda sıcak mu çalışıyor diye tribe giriyordum ama maksimum 73 olduğunu gördüm yani en ağır oyuna da soksanız 73'ü geçmiyor ki bu otomatik fan ayarındayken böyle, hızlandırırsanız daha da düşer. Sıcak çalışması performansı hiç etkilemedi şimdiye kadar tabii ki gönül ister ki soğuk çalışsın ama daha bir eksisini görmedim. Bir de inanın ilk geldiğinde kontrol ediyorsunuz sıcaklığı sadece. İlk bir hafta ha bire sağ üstten baktım sonra artık kafaya takmıyorsunuz çok nadiren arada bir açıyorum AMD yazılımından bakıyorum bir sıkıntı var mı diye o kadar.

Soğuk olsun diye ASUS'a veya Gigabyte'a fazla para vermeye inanın hiç gerek yok aynı yoldan geçmiş biri olarak diyorum Sapphire alın geçin direkt, soğuk olsun diye onlara vereceğiniz fazla miktarı, RX 6600XT almak için değerlendirebilirsiniz indirimle vs. hatta benim kartı aldıktan sonra tek keşke dediğim şey RX 6600”xt alsaydım demek oldu.

Sürücü sorunu veya başka bir sorun yaşadınız mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı