Sapphire RX 6700 oyun oynarken çalışmıyor

Jaumera

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
M2 SSD
Ekran kartı
RX6700
Anakart
B450
İşlemci
R5 5500
Arkadaşlar hepinize iyi günler, yaklaşık 2-3 hafta önce RX6700 ve R5 5500'lü sistem topladım. Aldığımdan beri içime sinmeyen bir şeyler olmuştu ve bugün fark ettim. Ekran kartı oyun oynarken çalışmıyor. LoL, Farming Simulator ve PUBG gibi oyunlar. MSI Afterburner ile fan ayarlarını değiştirdiğim zaman ise ekran kartı çalışır vaziyette gözüküyor. Donanımsal bir problem olmadığını düşünüyorum sadece ekran kartının kendini yük altında çalıştırabileceğini düşündüm. Peki sistemde bir yük olmadan LoL oynarken Farming Simulator oynarken nasıl ekran kartını aktif edebilirim?

Arkadaşlar hepinize iyi günler, yaklaşık 2-3 hafta önce RX6700 ve R5 5500'lü sistem topladım. Aldığımdan beri içime sinmeyen bir şeyler olmuştu ve bugün fark ettim. Ekran kartı oyun oynarken çalışmıyor. LoL, Farming Simulator ve PUBG gibi oyunlar. MSI Afterburner ile fan ayarlarını değiştirdiğim zaman ise ekran kartı çalışır vaziyette gözüküyor. Donanımsal bir problem olmadığını düşünüyorum sadece ekran kartının kendini yük altında çalıştırabileceğini düşündüm. Peki sistemde bir yük olmadan LoL oynarken Farming Simulator oynarken nasıl ekran kartını aktif edebilirim?

Bildiğim kadarıyla Ryzen 5 5500 de harici grafik birimi yok aktiftir ekran kartınız ama neden böyle bilemiyorum.

Ekran kartınız çalışmıyor olsa bilgisayar açılmaz. Fanın çalışmamasından bahsediyorsanız sıcaklık artmadığı sürece fanlar durur zaten. Eğer kart çalışıyor fakat olması gereken performansın çok altında bir performans veriyor ve bunu anlatmak istediyseniz o zaman ona göre çözümler düşünebiliriz. Kart çalışmıyor derken tam olarak neyi kast ettiniz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı