Sapphire RX 6700 Pulse değerleri normal mi?

Emirdd

Hectopat
Ekran kartı aldım ve sonuçları bu şekilde çıktı. Fanlar nedense %40'ın üzerine çıkmadı değerler normal mi yoksa bir sıkıntı var mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Model Sapphire RX 6700 Pulse.

Dosya Ekleri

• ekran kartı.jpg
    ekran kartı.jpg
    349,9 KB · Görüntüleme: 50
  • kart .png
    kart .png
    32,2 KB · Görüntüleme: 55
77 dereceye çıkmasına rağmen neden fan seviyesini arttırmamış onu anlayamadım. Çok yüksek bir sıcaklık olmasa da genelde fanlar kartı 70-73 derece arasında tutmaya çalışır. Güncel WHQL sürücüyle mi yaptınız bu testleri?

WHQL'den kastınız ne acaba?

WHQL'den kastınız ne acaba?

AMD Software'ı açmaya çalıştım az önce bu hatayı verdi. AC Valhalla'da en yüksek ayarlarda 65 derecedeydi.

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 37
Windows Update'in sürücüleri otomatik olarak yüklediğini söylüyor. Linkteki AMD Cleanup Utility'i indirin ve sürücüleri kaldırın. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601
Sonrasında aşağıdaki linkten Windows sürücünüzü seçip 23.7.1 WHQL yazan sürümü indirip kurulum yapın.

Tamamdır teşekkürler yapıp neler olduğunu yazacağım.

Windows Update'in sürücüleri otomatik olarak yüklediğini söylüyor. Linkteki AMD Cleanup Utility'i indirin ve sürücüleri kaldırın. https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601
Sonrasında aşağıdaki linkten Windows sürücünüzü seçip 23.7.1 WHQL yazan sürümü indirip kurulum yapın.

Fan yine %40'ta kalıyor ayarlarsan ayarlamak lazım sanırım.
Afterburner ayarları normal mi acaba?

Dosya Ekleri

• after burner.png
    after burner.png
    376,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler yapıp neler olduğunu yazacağım.

Fan yine %40'ta kalıyor ayarlarsan ayarlamak lazım sanırım.
Afterburner ayarları normal mi acaba?

Sağ altta fan ayarının altında, A butonun sağındaki simgeye tıklayıp kapatır mısınız? Kullanıcı ayarlı fan açık, sadece otomatik açık kalırsa düzelebilir. Boştayken bile %40 fan açması normal değil.

Sağ altta fan ayarının altında, a butonun sağındaki simgeye tıklayıp kapatır mısınız? Kullanıcı ayarlı fan açık, sadece otomatik açık kalırsa düzelebilir. Boştayken bile %40 fan açması normal değil.

O kapalıydı ben ayar yaptım ama FurMark'ta fanlar 40'ın üstüne çıkmıyor kapattığımda hemen hızı artıyor anlamadım.

Fana bakmadım ama sıcaklık 67 derece falan oluyor

R5 3600 ile darboğaz olur mu acaba?

Sıcaklık gayet iyi. Oyundan oyuna değişir ancak yüksek CPU gerektiren oyunlarda darboğaz yapabilir diye düşünüyorum. R5 3600 ile 6700XT kullanan arkadaşım var, Rainbow Six: Siege'da darboğaz yaşadığını söylüyor. Çok can sıkacağını sanmıyorum ama ufak bir miktar darboğaz olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı