Sapphire RX 6800 XT Nitro+ SE farklı BIOS olabilir mi?

Dalessandro

Kilopat
Bendeki BIOS sürümüyle techpowerup.com'daki BIOS sürümleri farklı. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir anlayamadım. Uzun uğraşlar sonucu kartımda yüklü olan BIOS'un ROM dosyasını Google araması ile TechPowerUp'ta buldum. Bulduğum BIOS için resmi değil uyarısı var. Birisi yüklemiş. Link;

Bu BIOS'un benim kartımda ne işi var anlamadım. Kartı ikinci el satın almıştım. Aldığım kişi kartı 6 ay kullanmış. Mining falan da yapmamıştı. Jelatinleri dahi üstündeydi. O kişiyle konuştum bu işlerden anlamadığını söyledi. Ki gerçekten öyle. TechPowerUp'tan haberi olacağını üstüne bir de ROM dosyasını onlarla paylaşacağı hiç sanmıyorum. Acaba Sapphire bu kartın BIOS'unu güncelledi kullanıcılardan birisi de TechPowerUp'a mı yolladı bu yeni BIOS diye. Kart 2022 Ağustos ayında Amazon'dan alınmış. Bu tarihlerde satılan kartın BIOS'larını Sapphire değiştirmiş olabilir mi? Kartı garantiye yollayacağım BIOS'la oynanmış mı oynanmamış mı garanti dışı kalma ihtimaline karşı aynı modeli kullanan arkadaşlar GPU-Z ile bilgilerini paylaşırlarsa ve karşılaştırma yaparsak çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• bios karşılaştırma (1).png
    206 KB · Görüntüleme: 75
TechPowerUp'a aldanmayın. Degerler tutuyorsa gerisini düşünmeye gerek yok. Subvendor bile Sapphire gözüküyor, farklı BIOS'larda genelde Subvendor kısmı boş olur.
İnternette kartın incelelemerini yapanların birkaç videosunda BIOS sürümünün TechPowerUp'taki ile aynı olduğunu görünce içime kurt düştü. Garantiye yollamam durumunda inceleyen teknik servisin BIOS sürüm numarasına bakıp garanti dışı deme ihtimalini düşünüyorum.

Değerler aynı ama bendeki BIOS'un memory support kısmında değişiklikler var. Eskisinde sadece 16384 MB, GDDR6, Samsung K4ZAF325BM yazarken bendeki BIOS'ta 16384 MB, GDDR6, Autodetect ve 16384 MB, GDDR6, Micron MT61K512M32C ibareleri eklenmiş. Acaba Sapphire çipleri aldığı markayı değiştirdiği için mi böyle yaptı?

Son düzenleme:
Mining yapilmis olsa bile AMD'lerde LHR diye biliyorum. Yani bir onceki kisinin farkli bios surumu atmasini gerektirecek bir durum yok.
AMD'lerde LHR yok dostum. Ama mining için yapılmamış bu değişiklik. İşin teknik kısmını merak ediyorum. Bu değişikliği Sapphire mi yaptı diye?

Frekanslarınız ufakda olsa olması gerekenden farklı, önce GPU-Z'nin lookup kısmını tıklayıp hangi modele yönlendirdiğine bir bakın, doğru modele yönlendiryorsa, kartın güç girişin aksi tarafında BIOS swtitch var, farklı bir modda çalışıyor da olabilir, pozisyonunu değiştirip deneyin.

İkisinde de aynı hocam. Yönlendirdiği model bu. Sapphire NITRO+ RX 6800 XT SE Specs

Ben bir farklılık göremedim frekanslarda.

Ayrıca yine bir başkasının yüklediği benimkinin aynısı bir BIOS daha buldum. Bunu yükleyen de Ekim 2022'de yüklemiş. Diğeri Kasım 2022'ydi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…